“Adana Havalimanı çalışmaya devam edecek”

“Adana Havalimanı çalışmaya devam edecek”

ABONE OL
8 Mayıs 2023 20:03
“Adana Havalimanı çalışmaya devam edecek”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana’da düzenlenen Millet İttifakı mitinginde son olarak Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu konuştu.

Kılıçdaroğlu, Adana miting konuşmasında şunları söyledi:

“Depremzede kardeşlerime söz verdim evlerinizi ahırlarınızı iş yerlerinizi yeniden inşa edip bir kuruş para almayacağım. Onların hiç bir suçu yok 23 belgede 43 imzayı gördüler binalar depreme dayanıklı diye gidip tapuda tek imza attı daireyi satın aldılar. Sorumlu varsa o da binaları dayanıklı yapmayanlardır.

Türkiye’nin kaderini değiştirecek olan sizlersiniz. 5 milyon 300 bin genç ilk kez sandığa gidip oy kullanacak. Size sözüm var. Sizin hayalleriniz Bay Kemal’in hedefi olacak. İlk kez gidip sandıkta oy kullandığınız da dünya siyaset tarihine bir armağan bırakacaksınız. Çünkü dünya siyasetini yazanlar şöyle yazacaklar. Türkiye’de baskıcı bir yapı vardı. Gençler düşüncelerini açıklayamıyordu. Aynı gençler demokratik yollarla otoriter yönetimi değiştirdi. Bu dünya siyaset tarihine bırakılacak en büyük armağandır.

Bütün köy okullarını yeniden açacağız 100 bin öğretmen atayacağız. Mülakatı kaldıracağız. Torpili bitireceğiz. Beyefendi sanki ilk defa iktidara geliyor gibi o da söz vermiş… En hızlı internete  nasıl ulaşılıyor göreceksiniz. Yatırımlar nereye gidiyor göreceksiniz. İlk aracı aldığınızda ÖTV’nin olmadığını da göreceksiniz. Emekliler size de bir çift sözüm var. Çalıştınız, sigorta primlerini ödediniz. Normalde emekli olan birinin insan gibi yaşaması lazım. Ay başını nasıl getireceğim diye oturup hesap yapmaması lazım 2015’ten beri diyorum ki emeklilere asgari ücret kadar Ramazan ve Kurban Bayramlarında ikramiye verin dedim. Önce bin lira verdiler şimdi 2 bin lira yaptılar. Size sözüm, önümüzde Kurban Bayramı var emekliler bankaya gittiğinde 15 bin lirayı orada göreceksiniz. Soruyorlar ‘nereden bulacaksın parayı?’ Sen 5’li çetelere çalışırken para var yandaşlara para var havuz medyasına çalışırken para var emekliye gelince ‘parayı nereden bulacaksın?’ Söke söke 5’li çetelerden alıp size vereceğim.

Aile destekleri sigortası getireceğim. Annelere sesleniyorum hiçbir evde çocuk yatağa aç girmeyecek yoksul kimsenin elektriği kesilmeyecek suyu doğalgazı kesilmeyecek. Anneler Mutfaktaki yangının farkındayım. Bay Kemal gelince yardımlar kesilmeyecek. Her kadının bankada hesabı olacak. Her ay düzenli para yatacak. Bunlar fakir aileleri dizip kameralar karşısında gösteriyorlar.  En büyük güvenceniz devlet olacak. 418 milyar liranın tamamını alıp size vereceğim. Her gittiğim yerde söylüyorum. Bay Kemal kul hakkı yemez kul hakkı yedirmez. Yiye yiye bitiremediler. Kim kul hakkı yediyse hesabını verecek.

Emine Şenyaşar’a gittim 8 savcı korkudan dava açamıyordu. Milletvekili arkadaşlarımı görevlendirdim savcılar dava açmak zorunda kaldı.

Hudutları yol geçen hanına çevirdiler. Söz verdim. Adana’dan da söz veriyorum Tüm Suriyeli kardeşlerimizi 2 yıl içinde ülkelerine yollayacağız. 6 liderin tek arzusu var Türkiye’ye demokrasinin gelmesi. Gençler sözüm var Cumhurbaşkanı olduğumda en rahat beni eleştirebilirsiniz. Size demokrasiyi getireceğim. Ekmeği, aşı, işi getireceğim. Yolsuzluk yapanların da burnundan getireceğim

Havaalanını kapatacağız diyorlar. Bay Kemal gelecek Adana Havalimanı çalışmaya devam edecek. Niye kapatıyorlar. Birileri malı götürecek… Hiç endişe etmeyin Bay Kemal bunu izlemeyecek. Zeydan Bey metro yapmak istiyor izin vermiyorlar. Tüm izinleri alacak ve Adana’ya hizmet edecek.  Beni istemeyen iki aktör var biri 5’li çete… ‘Aman Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olmasın’ ister 5’li çete olun ister 55’li çete. Kim kul hakkı yediyse hepsinin hesabını soracağım. Ben sırtımı asla oraya dayamadım. Benim güvendiğim halk var. Beni istemeyen ikinci grup uyuşturucu baronları. Köklerini kazıyacağım.  Tarım konusuna verimli bölge Çukurova… Çiftçi üretiyorsa alın terinin  karşılığını vermek zorundasınız. Çukurova var Harran var. Dışardan değil sen üreteceksin. Zarar etmeyeceğin bir modeli getireceğiz. Kırmızı mazot vereceğiz. Çiftçinin bankalara olan kredi faizlerini sileceğiz. Bütün bunların tamamını yapacağız.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP