81 il valiliğine genelge…

81 il valiliğine genelge…

ABONE OL
20 Mayıs 2023 15:16
81 il valiliğine genelge…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, valiliklere genelge gönderdi.

NTV’nin haberine göre genelgede, afetzede vatandaşların geri dönüş ve yol masraflarının karşılanması iş ve işlemlerinin yürütülmesi için Valilik/Kaymakamlık bünyesinde daha önce oluşturulan birimlerin görevlerine devam edeceği bildirildi.

Birimler, ihtiyaç durumunda teknik ekipman, personel bakımından destek sağlayacak, belirlenen tahliye bilgilendirme ile başvuru noktalarının adres, iletişim bilgiler Valilik/Kaymakamlık internet- sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılacak.

BİLET ÜCRETLERİ KARŞILANACAK

“Yol Masraf Belgesi” isteyen depremzede yurttaşlar “https://tahliye.afad.gov.tr” adresinden sisteme giriş yapabilecek.

Tahliye ile geri dönüşler konusunda belirlenen noktalarına başvuran afetzedelerin de bilet ücretleri karşılanacak. Kendi olanakları ile bilet alan afetzedelerin istemeleri durumunda bilet ücretleri ödenecek, yapılacak ödemelerin depremzede yurttaşların TC kimlik numaraları üzerinden gerçekleştirilmesi sağlanacak.

Çıkış illerindeki tahliye bilgilendirme, başvuru noktalarına müracaat yapamadan yıkım bölgesindeki merkezlere ulaşan afetzedelere de gerekli kolaylıklar sağlanarak istemleri durumunda yol masraf tutarları karşılanacak.

7/24 çalışma esaslı oluşturulan tahliye içim merkezlere başvuran yurttaşların ulaşım noktasında uygun özelliklerle gidiş dönüşlerinde gerekli her türlü olanak ve kolaylık daha önce yapıldığı şekilde kesintisiz yürütülecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP