Altılı Masada ‘beşli çete’ gerginliği mi var?

Altılı Masada ‘beşli çete’ gerginliği mi var?

ABONE OL
6 Mart 2023 11:36
Altılı Masada ‘beşli çete’ gerginliği mi var?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİP Genel Başkanı Meral Akşener’in, Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığına itiraz ederek Altılı Masa’dan kalkmasının arka planında, İYİP’nin ‘beşli çete’ ile yaptığı öne sürülen görüşmenin ve ‘yumuşak geçiş’ pazarlığının olabileceği ileri sürüldü.

Konuya ilişkin Veryansintv’nin haberi şöyle:

Halk TV’de dün akşam açıklamalarda bulunan gazeteci Serpil Yılmaz, Kılıçdaroğlu’nun ‘418 milyar dolar’ ve ‘Beşli Çete’ açıklamalarının ardından, muhalefette çatlakların oluşmaya başladığını ileri sürdü. Yılmaz, Beşli Çete, İYİ Parti’yle temas etti, görüştü. Yani bunu ben yazdım. Burada bir iletişim var” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NUN 418 MİLYAR ÇIKIŞI

Kemal Kılıçdaroğlu’nun 418 milyar konusundaki çıkışlarını hatırlayan Yılmaz şunları kaydetti:

“Türkiye’nin temel meselesi neydi ekonomiydi. Kılıçdaroğlu hem yoksulluk meselesinin altını çiziyordu hem de yolsuzluk meselesini. Ve giderek dozu yükselerek bunu yapıyordu. En son dedi ki 418 milyar doları geri alacağım dedi ve tartışmalar yükseldi. Yani İYİ Partideki muhalif tavırların da daha belirginleştiği süreç tam da bu 418 milyar doların dile getirildiği sürece denk geliyor. Masa daha yeni kurulma aşamasında 2 yılıdan daha az bir süre şöyle bir kulis yazısı yazmıştım “beşli çete İYİ Parti ile temas etti” görüştü. Biliyorum katı ve dairesine odasını kimler hepsini de biliyorum bunun aksini iddia edebilecek birisi varsa da şahit var. Müteahhitler Kılıçdaroğlu’ndan randevu alamamıştı.”

‘KORAY AYDIN İLE MEHMET CENGİZ GÖRÜŞTÜ’ İDDİASI

Diken’in haberine göre, İYİP’de Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığına muhalefetin başını çeken Koray Aydın ile ‘Beşli Çete’nin önde gelen ismi Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz arasındaki görüşme, Cengiz İnşaat’la ortak işlere imza atan Özaltın İnşaat‘ın Ankara’nın Çankaya ilçesindeki Nene Hatun Caddesi’nde bulunan ofisinde yapıldı.

‘YUMUŞAK GEÇİŞ DİYE BİR ŞEY UYDURMUŞLAR’

Haberde ayrıca, şu sözler yer aldı: “Kılıçdaroğlu’nun yakın çalışma arkadaşlarından bir isim gelişmeleri şöyle değerlendirdi: ‘Sık sık kendilerini ‘önemli konumda’ gören bazı isimler, sanırım siyasetten de güç alarak genel başkanımızın söylemlerinin radikal olduğunu bizlere bile söylüyor. Onlara göre hem toplum hem de devlet böylesi hızlı bir değişime hazır değilmiş. Devlete hizmetten uzaklaşan bürokratlara yönelik çıkışlar bürokrasiyi, beşli çeteye yönelik çıkışlar da sermayeyi korkutuyormuş. Söylemlerimizi fazla soldan buluyorlarmış. Bize söylemlerimizi yumuşatma tavsiyesinde bulunuyorlar. Hatta ‘yumuşak geçiş’ diye bir şey uydurmuşlar, buna uygun bir de aday telkininde bulunuyorlar.”

KORAY AYDIN’DAN YALANLAMA

İYİP Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın, ’beşli çete‘den Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz’le görüştüğü yönündeki iddiayı yalanladı.

Aydın, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Karanlık odaklar tarafından, şahsımı ve İYİ Parti’yi karalamak amacıyla basın ve sosyal medyaya servis edilen “Beşli Çete” temsilcisi ile görüştüğüm yönündeki iddialar, alçakça bir iftiradır ve gerçek dışıdır. Bu iftirayı atan ve yayanlar hakkında yargıda hesabı sorulacaktır.

“Beşli Çete” kavramını ilk kez ortaya atan ve Türk kamuoyuna mal eden İYİ Parti ve cesur liderimiz Sayın Meral Akşener’dir. Türk milleti emin olsun, İYİ Parti iktidarında “Beşli Çete”den, ülkemizin kaynaklarını yağmalayanlardan ve yolsuzluk yapanlardan mutlaka hesap sorulacaktır.

“Beşli Çete” temsilcisi ile görüştüğüm yönündeki alçakça iftiraların tam da İYİ Parti’nin dayatmalara boyun eğmediği, cesurca bir dik duruş sergilediği ve kendi yolunu çizdiği bir zamanda gündeme getirilmesini, büyük Türk milletinin şaşmaz vicdanına ve takdirlerine sunuyorum.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP