Adana’da neden 35 bin değil 3 bin 400 arsa çekilişi yapıldı?

Adana’da neden 35 bin değil 3 bin 400 arsa çekilişi yapıldı?

ABONE OL
28 Mart 2023 11:15
Adana’da neden 35 bin değil 3 bin 400 arsa çekilişi yapıldı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olaynet– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, TOKİ aracılığıyla ‘İlk Evim İlk İşyerim Arsa Projesi’ kapsamında yurttaşlara Adana’da 35 bin arsa satılacağını duyuran Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u derhal açıklama yapmaya çağırda bulunarak, neden Adana’da 35 bin değil yalnız 3 bin 400 arsa için çekiliş yapıldığını sordu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda TOKİ’den zarar gören yurttaşların sorunlarına dikkat çeken CHP Barut, şunları söyledi:

“Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u kamuoyuna bilgi vermeye çağırıyoruz. Bakanlığa bağlı, özellikle sosyal konut üretimi için kurulmuş olan TOKİ aracılığıyla ‘İlk Evim İlk İşyerim Arsa Projesi’ hakkında konuşan Bakan Kurum, Adana’ya 35 bin arsa ayrıldığını duyurmuştu. Söylenen ile gerçek başka, durum çok daha başka oldu.

Geçtiğimiz günlerde TOKİ aracılığıyla satılacak bu arsalar için kura çekilişi yapıldı. Ancak ne acıdır ki 35 bin arsa ayrıldığı söylenen Adana’da çekiliş yapılan arsa sayısı 3400 civarında kaldı. Hani Adana’ya 35 bin arsa ayrılmıştı? Niye bu açıklanan sayının 10’da birinden az arsa için çekiliş yapıldı. Başvuranların parası iade edilerek süreç kapatılmak isteniyor galiba. Bu haksızlığa izin veremeyiz, mağduriyeti seyredemeyiz! Çıkın açıklama yapın, kabul edilmez durumu izah edin! Yurttaşlarımızı mağdur etmeyin!”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP