“Yapay deprem yapılabilir (mi?)!”

“Yapay deprem yapılabilir (mi?)!”

ABONE OL
24 Şubat 2023 15:15
“Yapay deprem yapılabilir (mi?)!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ile Elbistan ilçelerinde oluşan depremler Türkiye’yi yıkıma uğrattı. Deprem karşısında 40 binden fazla yurttaşımız yaşamını yitirdi. 400 binden fazla kişi ise yaralandı. Maraş dahil çevredeki 11 il ise deprem karşısında enkaza döndü.

Odatv’de yer alan habere göre, bu yıkım karşısında birçok kişi söz konusu depremin, “dış güçler” tarafından düzenlendiği,  HAARP tarafından tetiklendiği iddia edildi. Bununla birlikte “kuyu bombası” iddiası da tartışıldı.

https://youtu.be/L8yYPanRwZ4

Söz konusu iddialar birçok jeoloji uzmanı tarafından reddedilse de bu iddialar konuşulmaya devam ediliyor.

Doktor Oytun Erbaş, katıldığı bir programda da HAARP ile ilgili sosyal medyada gündem olan ifadeler kullandı.

HAARP teknolojisinin iyonosferden enerji transferleri yapabildiğini söyleyen Erbaş, Radyo dalgaları neden gelip gidiyor. Yüksek güçte enerji dalgası mı etki etmeyecek. Radyo dinlediğine inanıyorsunuz da elektromanyetik enerjiye inanmıyorsunuz. Depremler, yeraltındaki titreşim frekansları değiştirilerek yapılabilirler. Yapay deprem yapılabilir. Fay hatlarını bilmek büyük artı. Zaten kırılma yerlerini de biliyorlar.” diye konuştu.

HAARP NEDİR?

HAARP, Türkçe karşılığı “Yüksek Frekanslı Etkin Güneşsel Araştırma Program”ı olarak bilinen, Amerika Birleşik Devletleri’nin Alaska eyaletinde bulunan bilimsel bir projedir

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP