Trump’a yeni rakip…

Trump’a yeni rakip…

ABONE OL
2 Şubat 2023 16:48
Trump’a yeni rakip…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’de, Güney Carolina eyaletinin eski valisi Nikki Haley’nin 15 Şubat’ta 2024 başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi Parti’den aday adaylığı kampanyasını başlatacağı duyuruldu.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre, eski Başkan Donald Trump yönetimi döneminde ABD’nin BM Daimi Temsilciliği görevini yürüten Haley, eski patronuna karşı başkanlık yarışına girmiş olacak.

Güney Carolina eyaletinin kırsal kesimlerinde başarılı bir giyim mağazası işleten iki Hintli göçmenin kızı olan Nikki Haley, cinsiyet ve ırk gibi meselelere yaklaşımında Cumhuriyetçi Partili birçoklarının aksine daha güvenilir bir portre çizmesiyle biliniyor.

Haley, 2015 yılında valilik görevi sırasında, Güney Carolina’nın başkenti Columbia’daki eyalet meclisi önünde bulunan ve ırkçılık döneminin simgesi olan Konfederasyon bayrağının kaldırılmasını öngören yasa tasarısını imzalamasıyla ulusal gündeme oturmuştu.

Haley, bu adımı, beyaz ırkçı Dylann Roof’un siyahların mensubu olduğu bir kilisede dokuz kişiyi öldürmesinden sonra atmıştı. Cumhuriyetçi Parti önseçimlerinde partisinin başkan adaylığını kazanması durumunda Haley, partinin hem “ilk kadın” hem de “ilk beyaz olmayan” başkan adayı olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP