Tohum Takas Günleri’ne büyük ilgi

Tohum Takas Günleri’ne büyük ilgi

ABONE OL
28 Şubat 2023 15:17
Tohum Takas Günleri’ne büyük ilgi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ESKİŞEHİR/ Olaynet– Tarım ve hayvancılıkta üreticilere destek olmaya devam eden Anakent Belediyesi, yerel tohumun yaygınlaştırılması amacıyla da çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Anakent Belediyesi Yerel Tohum Üretim Merkezi’nde üretilen, Türkiye’nin çeşitli kentlerinde düzenlenen tohum takas şenliklerine gönderilen tohumlar, kent merkezi dışında kalan 12 ilçedeki yurttaşlarla da buluşuyor.

Anakent Belediyesi Park ile Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekiplerince gerçekleştirilen Tohum Takas Günleri Seyitgazi ilçesinden başladı. Seyitgazi ilçe pazarında kurulan standa vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, vatandaşlara binlerce yerel tohum dağıtıldı.

Dağıtım törenine katılan ve burada bir konuşma yapan Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, “Büyükşehir Belediyemiz ve Seyitgazi Belediyemiz ekipleri ile vatandaşlarımıza tohumlarımızı dağıtıyoruz. Tabi üretimin pandemi döneminde ne kadar önemli olduğunu gördük. Üreterek kırsal hayatı güçlendirmek, kendi kendine yetebilmek çok önemli. Özellikle yerel tohumların yaygınlaştırılması çok kıymetli. Bundan sonraki dönemde de yerel tohum üretimine desteğimizi sürdüreceğiz. Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Etkinliklerin ikinci durağı ise Beylikova ilçesi oldu. İlçe pazaryerinde kurulan standa vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, binlerce tohum yurttaşlara dağıtıldı.

Tohum Takas Günleri kapsamında 2 Mart’ta Mahmudiye’de, 3 Mart’ta Sarıcakaya’da, 4 Mart’ta Alpu’da, 6 Mart’ta Günyüzü’nde, 8 Mart’ta Sivrihisar’da, 9 Mart’ta Mihalgazi’de, 10 Mart’ta Çifteler’de, 11 Mart’ta Mihalıççık’ta, 16 Mart’ta Han’da, 23 Mart’ta İnönü ilçesinde ilçe pazaryerlerinde yurttaşlara tohum dağıtımları yapılacak.

Kent merkezinde ise Üretici Marketlerde 14-18-21 ve 25 Mart’ta tohum takas etkinliği düzenlenerek tohumlar yurttaşla buluşacak.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP