“Laiklikten asla ödün verilemez!”

“Laiklikten asla ödün verilemez!”

ABONE OL
5 Şubat 2023 12:55
“Laiklikten asla ödün verilemez!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olaynet– Sosyal medyanın Radikal Tahammülsüzü, Yazar Enver Aysever, laiklikten asla ödün verilemeyeceğini vurguladı.

Aysever, twitter hesabı üzerinden “Kimse korku iklimine teslim olmasın! Gezi’de haysiyetini ortaya koyan halkımızı ne AKP’ye ne diğerlerine terk edemeyiz” sözlerine yer verirken şöyle dedi:

“Sosyalist Güç Birliği çağrıcısı olarak kesin beklentim şudur; Millet İttifakı’nın adayına bağlı kalmadan bir an önce SOSYALİST bir aday açıklanmalıdır. Hiçbir sosyalist sağcı bir adaya, dayatmaya mahkum bırakılmamalıdır. Sosyalistler altılı masanın figüranı değildir.

Kılıçdaroğlu’na bile tahammülü olmayan dinci, milliyetçi ittifak sosyalistler yön veremez. AKP eskileri ve pek çok suçun ideolojisi olan çevrelerden umut beklemek yanılgıdır. Kılıçdaroğlu aday gösterilirse müzakere koşulları oluşur, gerekirse lehine çekilmek söz konusu olur.

Süreçte Ulusalcıların, dincilerin, milliyetçilerin, liberallerin söz hakkı olacak ama sosyalistlerin olmayacak öyle mi? Kimse sosyalistlerden/komünistlerden bu dayatmaya boyun eğmelerini isteyemez. Solcular aday çıkarmalıdır ve üstlerine düşen görevi yerine getirmelidir.

14 Mayıs sonrası doğacak iktisadi/siyasal yıkımdan sorumlu olmak istemiyorsak dayatmalara direnmeliyiz. Ülkeyi sokakta bulmadık, helalleşmek siyasal bir tutum değildir. Biz hesaplaşmalıyız. Kurulan tezgaha boyun eğmemeliyiz. RTE herkese ÇAKAR ama solculara bunu yapamaz!

Kılıçdaroğlu’na dün kurulan tuzaktan sonra sürece müdahil olmadan durmak yanılgıdır. Güç Birliği adayını ortaya koyar, gerekirse müzakere eder. Davutoğlu, Babacan, Karamollaoğlu, Akşener, Uysal solcular hakkında karar veremez. Kılıçdaroğlu da karar vermelidir, sağcılık YETER!

Kılıçdaroğlu yüzünü sosyalistlere dönmeden destek istemesi ahlaki değildir. Her cuma ibadetini gösteriye dönüştürenlerle solcular yol yürümemelidir. RTE düzenine çakma RTE’lerle almak mümkün değildir. Gezi’de ortaya çıkan uzlaşı iktidar olmak için yeterlidir!

Laiklikten asla ödün verilemez. Emekçilerin talepleri görmezden gelinemez. Bu seçimde devrim olmayacak, biliyoruz, ancak teslim de olunamaz! Pis ayak oyunlarıyla devam eden süreci bekleyemeyiz. Gezi çocuklarına borçluyuz! Sosyalist Güç Birliği bileşenleri umarım gereğini yapar!

Kimse ülkemizden umudunu kesmesin! Kimse dayatmalara boyun eğmesin! Kimse korku iklimine teslim olmasın! Gezi’de haysiyetini ortaya koyan halkımızı ne AKP’ye ne diğerlerine terk edemeyiz!

Sosyalistler sandığa “tıpış tıpış” gitmez, Ekmelettinlere eyvallah etmez, devrimcilere vatan haini diyenlerle kol kola girmez, RTE çakmalarına yüz vermez, hele o masaya asla dilencilik yapmaz! Kimse için çantada keklik değiliz! Yoldaşlarımla paylaşmak istedim!”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP