Avusturya ile Almanya çalışmalarını durdurdu…

Avusturya ile Almanya çalışmalarını durdurdu…

ABONE OL
11 Şubat 2023 18:12
Avusturya ile Almanya çalışmalarını durdurdu…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Maraş merkezli depremlerde en büyük yıkımlardan birinin yaşandığı Hatay’da yürütülen kurtarma çalışmalarına destek veren Avusturya ordusuna ait ekip, güvenlik endişesi nedeniyle kurtarma operasyonlarını askıya aldığını açıkladı.

Kurtarma çalışmalarını neden durdurduklarına ilişkin APA haber ajansına konuşan Avusturya Silahlı Kuvvetleri’nden Yarbay Pierre Kugelweis, “Bir hayat kurtarmanın beklenen başarısının güvenlik riskiyle makul bir ilişkisi yok. Türkiye’de gruplar arasında artan bir saldırganlık var. Ateş açılabilirdi” dedi.

İçinde bulundukları durumu anlatan Kugelweis başka yardım kuruluşuyla birlikte, bir kampta hazır beklediklerini söyledi. Kugelweis, kendilerine yönelik herhangi bir saldırı girişiminin olmadığını belirtti.

Avusturya Kuvvetleri Afet Yardım Birimi (AFDRU) kapsamında 82 asker Türkiye’ye gelmiş ve salı gününden bu yana dokuz kişiyi enkazdan kurtarmıştı.

ALMANYA EKİBİ DE ÇALIŞMALARI DURDURDU

Avusturya kurtarma ekibinin ardından benzer bir adım da Almanya ekibinden geldi. Almanya’dan gelen kurtarma kurumunun sözcüsü Stefan Heine, Hatay’da güvenlik durumunun yakın zamanda değiştiğini söyleyerek, “Farklı gruplar arasında giderek daha fazla çatışma haberleri geliyor ve ateş de ediliyor” sözlerini kullandı.

Almanya ekibinin güvenlik sağlanana kadar ana kampta kalacağı ve Türkiye’deki yetkililerin emniyeti sağlamasının ardından çalışmalarına devam edeceği belirtildi.

Haber: Evrensel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP