Deprem bölgesi için “özel tarım planlanması”… 
  • OLAY NET
  • Gündem
  • Deprem bölgesi için “özel tarım planlanması”… 

Deprem bölgesi için “özel tarım planlanması”… 

ABONE OL
23 Şubat 2023 11:56
Deprem bölgesi için “özel tarım planlanması”… 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olaynet– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli oluşan 2 büyük depremin yaralarının sarılması için partisi tarafından görevlendirildiği Göksun ilçesine çok sayıda köy ziyaret ederek depremzede çiftçilerle bir araya geldi.

CHP’li Gürer ise depremin etkilendiği 10 ilde on binlerce can kaybının yanı sıra, binlerce binanın yıkıldığını, bunun yanında tarımsal üretimde de ciddi sorunlar yaşandığını belirtti.

Depremde yaşamını yitiren çiftçilerin ekili arazilerinde de ortada kalmaması gerektiğini anlatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, depremzede üreticilerin evini tarlasını terk edip başka illere gitmek zorunda kalanların ekili arazilerinde bir planlama yapılarak, bu arazilerdeki üretimin sürekliliğinin sağlanması gerektiğini vurgularken şunları söyledi:

“Bölge çiftçisinin uğradığı zararın önlenmesine yönelik araştırma ve incelemeler hemen başlatılmalı, arazi sahibi depremde vefat etmişse bile arazisinde üretimin devama sağlanmalı. Bölgeden gidenlerin yeniden bölgeye dönüşüne dönük düzenlemeler yapılmalı. Desteklemeler artırılmalı; mazot, ilaç ve gübre  ciddi bir desteğin mutlaka sağlanması içinde iktidar çalışma gerçekleştirmelidir. Genç çiftçi için  teşvik bölgede sağlanmalıdır. Hayvanını satıp gitmek isteyen besici bölgede kalmasından öte depremde kaybettiği hayvanları da saptanıp canlı hayvan desteği içinde katkı verilmelidir.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP