“Sorgulayın, oy kullanın, dağarcığınızı geliştirin…”

“Sorgulayın, oy kullanın, dağarcığınızı geliştirin…”

ABONE OL
11 Aralık 2022 13:02
“Sorgulayın, oy kullanın, dağarcığınızı geliştirin…”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ADANA/ Olaynet– Anakent Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Cumhuriyet Halk Partisi Adana Gençlik Kolları’nın düzenlediği etkinlikte, Adana’dan 600’ün üzerinde gençle Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda buluştu.

Üniversiteye hazırlanan gençlerle birlikte ağırlıklı olarak lise son sınıf öğrencilerinin katıldığı, Model Birleşmiş Milletler Konferans Çalışması’nı (Model United Nations-MUN) içime alan,  9-10-11 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen konferansta öğrenciler Adana Büyükşehir Belediye Başkan Karalar’la bir araya geldi.

MUN Konferansı Yöneticisi gençler ile CHP Adana İl Gençlik Kolları Başkanı Mete Çelebi’nin açılış konuşmasının ardından konuşan Başkan Zeydan Karalar, “Mustafa Kemal Atatürk; ‘Eğer bir gün benim sözlerim bilimse ters düşerse, bilimi seçin’ diyen eşsiz bir liderdir. Onun kurduğu Cumhuriyetin değerlerini korumak zorundayız. Bu konuda umudumuz gençlerimiz. Gençleri çok önemsiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyeti gençlere emanet etti. Gençlerle birlikte gelecek çok daha güzel olacak” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından gençler Başkan Zeydan Karalar’a çeşitli sorular yönlendirdiler.

Kentsel dönüşümden toplu taşımaya, sokak canlılarından ulusal politikalara, mülteci sorunundan, sağlık problemlerine dek çok geniş yelpazede gelen sorulara bütün içtenliğiyle yanıt veren Başkan Karalar, görevi devraldığından bu yana mücadele edilen zorluklarla günden güne düzeltilen mali durumla ilgili bilgi aktardı.

Eğitimin önemine vurgu yapan Başkan Zeydan Karalar, sorgulayan bireyler yetiştiren bilimi temel alan bir sisteme, gençlerin mutlaka oy kullanmasının gerekliliğine, yorum yeteneği ile bilgi dağarcığının geliştirilmesine önemle vurgu yaptı.

 

 

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP