1.Adana Tanıtım Günleri AN-FA’da yapıldı…

1.Adana Tanıtım Günleri AN-FA’da yapıldı…

ABONE OL
12 Aralık 2022 14:18
1.Adana Tanıtım Günleri AN-FA’da yapıldı…
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Olaynet/ Özel– Ankara AN-FA’da yapılan etkinliğe katılan Adana ilçe belediyeleri kadar, katılmayan belediler de dikkat çekti.

Adanalılar Derneği Genel Merkezi’nin Ankara AN-FA’da düzenlediği 1. Adana Tanıtım Günleri etkinliği yapıldı. Açılışını Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin yaptığı etkinlikte, fuara katılanlar kadar katılmayanların da olması konukları düşündürdü.

Adana Anakent Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz’un katıldığı Ankara AN-FA’da bu yıl ilki gerçekleşen 1. Adana Tanıtım Günleri Bakan Kirişçi’nin açılış yapmasıyla başladı. Adana’dan yalnız Kozan, Yüreğir, Pozantı, Sarıçam Belediyelerinin reyonlarının olması dikkatlerden kaçmadı.

Başkan Karalar, Adana Tanıtım Günleri nedeniyle yaptığı konuşmasında Adana’nın çok yönlü bir kent olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:

Bu kadar güzel özelliği bir arada barındıran, dünya da bırakın Türkiye’yi kaç kent var? Ben açıkçası bilmiyorum. Dolayısıyla eğer Adana’yı görmediysek, Adana’ya gelmediysek büyük bir eksiğimiz var demektir. Bu kadar güzel özelliği, bu enfes lezzetleri bir tek Adanalı yaşarsa dünya insanlarına haksızlık etmiş oluruz. Bu güzelliklerin, bu özelliklerin bütün dünya tarafından tanınması lazım diye düşünüyorum. Evet Adana Türkiye’nin dördüncü kentiydi. Bir dönem durağanlaştı. Duran bir dönem geçirdi. Ben büyük bir mutlulukla söylüyorum ki son yıllarda Adana tekrar atağa geçmiştir. Adına çok kısa sürede yine bölgenin lideri, öncüsü ve sürükleyicisi olacaktır diyorum. Hepinize derin saygılarımı sunarken bütün Ankaralı kardeşlerimi bu soğuktan kurtulup Adana’ya bir an önce gelmeleri tavsiye ediyorum. Davet ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Valisi Elban da konuşmasında Adana’nın hem tarımın başkenti olduğunu, hem de Çukurova’nın başkenti olma özelliğini taşıdığını belirtirken şu sözlere yer verdi:

“Hepinizin çok iyi bildiği, Adana dostlarının çok iyi bildiği şeyler, belki tekrar edeceğim. Adana tarımın başkenti. Adana Çukurova’nın başkenti. Adana lezzetin ve  gastronominin başkenti, Adana Anadolu’ya sanayiyi getiren ilk şehir. Adana gerçekten de huzurun, hoşgörünün şehri. Adana bildiğiniz gibi bir Adana değil. Ancak Adana’ya gelip yaşarsanız Adana’yı tanırsınız, Adana’yı anlarsınız.”

Etkinliğin açılışını yapan, aynı zamanda üniversite eğitimini Adana’da tamamlayan Bakan Kirişci’de konuşmasında etkinliğin önemine değindi., Adanalıların kendilerini başkalarıyla karşılaştırmamalarının gerektiğini belirtirken şunları söyledi:

“Biz de elbette Adana olarak plakamız 01 bu yarışta en başta olmak ve bu yarışı ve ipi göğüslemek adına da bunu mutlaka geliştirmek ve güçlendirmek durumundayız. Bu tür tanıtım günleri önemli. Her şeyin bir başlangıcı vardır. Adanalılar olarak kendimizi başkalarıyla mukayese etmemeliyiz diye düşünüyorum. Cenabıhak her ile, her coğrafyaya ayrı birtakım nimetler, ayrı birtakım meziyetler vermiş durumda. Bu şehir her bakımdan olduğu gibi su ürünleri konusunda da gerçekten sahip olduğu yüksek potansiyeli inşallah üretime ve ihracata dönüştürecek, beraberinde de istihdam sağlayacaktır. Biz bakanlık olarak elbette kendi görev alanımızla ilgili Adana’mıza bu istek ve ihtiyaçları noktasında katkı sağlayacağız. Ama diğer bakanlıklarla ilgili Adana’mızın ihtiyacı olan konularda da mutlaka yardımcı olacağız. Inşallah bu çalışmalar ve daha önceden başlayıp devam eden çalışmalar da dahil olmak üzere Adana’ya katkı sağlamak adına pek çok çalışmamız olacak. Ama Adana Adana’da yaşanır diyerek bütün misafirlerimizi Adana’ya beklediğimizi söylüyorum. “

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP