HDP diye bir parti yok (mu?)!

HDP diye bir parti yok (mu?)!

ABONE OL
20 Kasım 2022 11:52
HDP diye bir parti yok (mu?)!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olaynet– İktidara yakınlığı ile bilinen gazeteci Nedim Şener, bugünkü köşe yazısı “HDP yoktur, PKK vardır” nedeniyle sosyal medyada dikkatleri üzerine çekti.

Şener, yazısında yıllar içinde yaşanan olaylarla partinin bağlantısına vurgu yaparken, sosyal medyada AKP’nin yıllar içerisinde HDP’ye yakın olduğu dönemlerle, geçtiğimiz hafta gerçekleşen toplantı anımsatıldı.

Şener’in yer yer tepkilere de neden olan yazısının ara satırları şöyle:

Kürt sorunu yoktur, terör sorunu vardır; HDP diye bir parti yoktur, terörist PKK ve onun elebaşı Öcalan vardır.

DTP, BDP en son HDP adıyla sadece PKK terör örgütü ve onun elebaşıÖcalan’ın siyasi sözcülüğünü yapan siyasetçiler bu sözleriyle, kendilerinin hiçbir inisiyatifinin olmadığını da anlatmış oluyor.

Ne zaman Kürt sorunu” diye bir tartışma açılsa, bu partinin eski-yeni yöneticileri hemen muhatabın terör örgütü PKK ve elebaşı Öcalan olduğunu öne sürüyorlar.

HDP de Çözüm terör değildir, çözümün muhatabı terör örgütü PKK olamaz diyemedi. PKK’nın talepleri baştan belliydi.

Daha sürecin içinde terör örgütünün çatı yapılanması KCK, 14 Mart 2014’te süreci bitirdiğini açıkladı, terör örgütü yöneticisi Murat Karayılan 17 Mart 2014’te Öcalan cezaevinde olduğu sürece PKK silah bırakmayacak. Seçimden bir-iki hafta sonrasına kadar adım atılmadığı takdirde, sürecin bittiğini herkesin bilmesi gerekiyor” dedi.

6-8 Ekim 2014 günü KCK’nın ardından HDP’nin çağrısıyla çıkan olaylarda 53 kişi hayatını kaybetti.

Ardından, 25 Ekim 2014’te Yüksekova’da sivil kıyafetli üç rütbeli asker sokak ortasında öldürüldü. 

2015 seçimlerinde Türkiye partisi olma iddiasıyla yüzde 13.5 oy alıp 80 milletvekilli çıkaran HDP, kısa süre sonra bundan da vazgeçti. 

Selahattin Demirtaş’tan sonra HDP yönetiminin tavrı hiç değişmedi. 

HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, konuşmasında “HDP fikriyatının büyük emektarı sayın Abdullah Öcalan diyerek yine adresi işaret etti. 

HDP diye bir parti yoktur, terör örgütü PKK vardır. Ve bebekleri dahi katleden PKK’nın saldırılarına sessiz kalan, insani olarak bile kınayamayan, sırtını terör örgütüne dayamış HDP’nin söyleyeceği yeni bir şey olamaz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP