“Güven kaybının işaretleri bunlar…”

“Güven kaybının işaretleri bunlar…”

ABONE OL
18 Kasım 2022 15:20
“Güven kaybının işaretleri bunlar…”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olaynet– DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, KRT TV’de Savaş Kerimoğlu’nun sunduğu Ana Haber’de gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın G20 zirvesi için gittiği Endonezya’da NATO liderleri toplantısına çağrılmamasını da değerlendiren Babacan’ın sözlerinin öne çıkanları şöyle:

“Dünya liderleriyle yan yana fotoğraf verip ‘Ben dünya lideriyim’ havasını içeriye pompalamaya çalışıyor. Davet edilmediği belli. Davet edilmeyince ‘Önemli değil’ diyecek. Önemli değildi ne demek? Bir NATO ülkesine füze düştü.

Türkiye’nin güvenlik ve savunma konusunda tam üye olduğu bir yapıdan bu şekilde izole edilmeye çalışılması, bazı toplantılara çağrılmaması ve ilk defa liderler bazında bunun yapılmaması çok dikkat edilmesi gereken bir husus.

Bizim şu anda Endonezya’da büyükelçimiz yok. Afrika’da bir ülkeden bir büyükelçiyi geçici olarak görevlendirmişler, G20 toplantısında bulunsun diye. Şu devlet sistemine bakın ya.

Altılı masa Sayın Erdoğan’ın korkulu rüyası haline geldi. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilki gerçekleştirip altı parti beraberce tüm politikalarda uzlaşarak seçimden sonra ülkeyi nasıl yöneteceğimizi ve neler yapacağımızı seçimden önce kararlaştırarak seçime doğru gidiyoruz.

Biz cumhurbaşkanı adayına karar vermek için oturmuyoruz. Cumhurbaşkanı adayımızı çalışmalarımız bittikten sonra açıklayacağız. Geçiş sürecinin yol haritasını bitireceğiz.

Her konuda çözüm üretiyoruz. İktidarın elinde seçimden sonra yapacaklarıyla ilgili bir program gördünüz mü? Sıfır. Biz 5 yılın planlamasını bugünden yapıyoruz. DEVA Partisi olarak bunları hazırlıyoruz.

Türkiye’de ilk defa altı parti tam bir mutabakat içerisinde anayasa teklifi hazırladı. 28 Kasım’da da Türkiye’ye bunu duyuruyoruz.

Altı partiden herhangi birisinin parlamenter sistemin altına imza attıktan sonra dönüp dolaşıp gidip de şu andaki hükûmetin peşinden koşacak hali yok.

Türkiye’nin bugünkü içişleri bakanını referans alıp onun söylediklerine güvenip hiçbir adım atmayız. Böyle bir şey yok. Terör konusunda cumhurbaşkanı ABD’ye teşekkür ediyor. Biz ona mı güveneceğiz, yoksa İçişleri Bakanı’nın ‘ABD’nin taziyesini kabul etmeyeceğiz’ demesine mi? “

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP