“Göç politikası Milli güvenliğimizi tehlikeye atıyor!”
  • OLAY NET
  • Gündem
  • “Göç politikası Milli güvenliğimizi tehlikeye atıyor!”

“Göç politikası Milli güvenliğimizi tehlikeye atıyor!”

ABONE OL
23 Kasım 2022 17:06
“Göç politikası Milli güvenliğimizi tehlikeye atıyor!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİP Genel Başkanı Meral Akşener partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Akşener konuşmasında AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Katar’da düzenlenen Dünya Kupası sırasında Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi ile görüşmesini de değerlendirdi.

Akşener’in konuşmasının öne çıkanları şöyle:

“Önce çıkıp, bu başarısızlığın sorumluluğunu alacaksın, milletimizden özür dileyeceksin. Çıkacaksın ‘Kişisel kaprislerime kapıldım, hata yaptım, milletimden özür dilerim.’ diyeceksin. Çıkacaksın ‘İstanbul seçimlerinde, Millet İttifakı‘nı, darbecilikle suçladım, özür dilerim” diyeceksin. ‘Ben bu hatayı yapmasaydım Doğu Akdeniz’de, Mısır’la Yunanistan değil biz anlaşabilirdik, özür dilerim” diyeceksin.

Terörle mücadele, bir devlet meselesidir, ve günlük siyasi hesaplara, araç edilemez. O yüzden, şayet, bu konu üzerinden, siyaset devşirmeye çalışanlar olursa, onlara asla fırsat vermeyeceğiz. Ve her ne kadar, iktidardan aynı duruşu göremesek de, biz, memleketimiz için hayati olan, bu meseleye de, devlet ciddiyetiyle bakmaya, devam edeceğiz.

Pençe Kılıç Hava Harekatı”na destek verdiği konuşmasında “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, her zaman olduğu gibi, çok başarılı bir operasyon gerçekleştirdi. Bu süreci, büyük bir başarıyla yürüten şanlı Türk Ordusu’ndan, Allah razı olsun. Vatanın güvenliği için çıktıkları, bu kutlu yolda Rabbim, ayaklarını taşa değdirmesin.

Bu yüzden, buradan iktidara bir çağrıda bulunuyorum. Eğer gerçekten, terörle mücadele etmek istiyorsanız bu meselenin sınırlarımızın güvenliğiyle, uygulanan açık kapı politikasıyla, insan kaçakçılarıyla ve ülkemize yönelen, kontrolsüz göç dalgası ile doğrudan ilişkili olduğunu, artık kabul edin. Milli güvenliğimizi tehlikeye atan, bu göç politikası, devam ettikçe oluşacak tehditleri, sadece sınır ötesi operasyon yaparak önleyemeyiz. Egemenlik sahamızı, etkin şekilde kontrol etmemiz, ve iç güvenlik kurumlarımızın, kapasitesini artırmamız gerekiyor. Bunun için de alameti farikası, her fırsatta, cıvık cıvık çıkışlar yapması olan değil işini ciddiyetle, devlet aklıyla ve liyakatle yapması olan, ve tercihen, güvenlik konusunda, en azından birkaç makale okumuş, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yakışır, gerçek bir iç işleri bakanı gerekiyor”  

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP