Riskli grupta olanların aşılanması önemli!

Riskli grupta olanların aşılanması önemli!

ABONE OL
3 Kasım 2022 14:23
Riskli grupta olanların aşılanması önemli!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

OLAYNET– Üst solunum yolu enfeksiyonlarının temelde soğuk mevsim hastalığı olduğunu çünkü kapalı ve havasız ortamlarda virüslerin kolay yayılabildiğini söyleyen Anadolu Sağlık Merkezi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Saltürk, şunları söyledi:

“Okul, kışla, huzurevi, sinema salonları, AVM’ler gibi kapalı mekanlarda bulaş çok hızlı oluyor. Ayrıca hasta çocukların hastalık dönemini evde geçirmeleri de bulaş hızının azaltılmasında önemli.

Bu nedenle üst solunum yolu enfeksiyonlarında antibiyotik kullanımı ancak komplikasyon safhasında yani orta kulak veya sinüs enfeksiyonu gibi bakteriyel bir enfeksiyon eklendiğinde başlatılmalı.

İnfluenza için özellikle riskli grupta yer alan kişilerin aşılanması önemli. Beslenmede taze sebze ve meyve tüketimi kişilerin vitamin ihtiyacını karşılayacaktır. Multivitamin tabletleri de gerekli durumlarda kullanılabilir.

Semptomatik ilaçlar ile ateş, öksürük ve ağrıyı kontrol altına alıyoruz. Eğer influenza var ise oseltamivir isimli etken maddeye sahip ilaçlar, hastalığın süre ve şiddetini kısaltıyor. Bol sıvı alımı yine önerdiğimiz önemli bir ayrıntı fakat sıvıdan kastedilen çay kahve değil, çünkü onlar idrar çıkışını arttırarak vücudu tam tersine susuz bırakıyor.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP