CHP’li Gürer’den Bakan Kasapoğlu’na yanıt 

 CHP’li Gürer’den Bakan Kasapoğlu’na yanıt 

ABONE OL
2 Kasım 2022 12:03
 CHP’li Gürer’den Bakan Kasapoğlu’na yanıt 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

OLAYNET– CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bakanlığına ilişkin bütçe görüşmelerinde, 20 yıl önce uluslararası branşlarda ülkemizi temsil edecek sporcu ve spor tesisinin olmadığını, futbol topunu bulmanın bile zor olduğunu ileri süren Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’na sert yanıt verdi.

Yıllar önce ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil eden sporcularımızdan Gazanfer Bilgi, Yaşar Doğu, Ahmet Ayık, Can Bartu, Metin Oktay, Nasuh Mahruki gibi sporcuların adlarını sıralayan Gürer, Bakan Kasapoğlu’na yönelerek “Bu sporcuların kim olduğunu hiç mi duymadınız? Ülkemizin spor tarihinden bu kadar mı uzaksınız?” diye sordu.

Bakan Kasapoğlu, Bakanlığına ait bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı sunuş konuşmasında, spor alanında yapılan yatırımlarla sporda elde edilen başarıları, AKP dönemi öncesi ile sonrasına göre karşılaştırma yapmış, 20 yıl önce spor alanında ve sportif başarılarda ülkemizin çok eksiklerinin olduğunu belirtmesinin ardından da“Sporda tesis yoktu, imkân yoktu, antrenör yoktu, yeteri kadar bırakın sahaları, kortları, pistleri, salonları, statları pek çok vilayetimizde bir futbol tapu dahi çok değerliydi, uluslararası başarı için sporcu çıkaramıyorduk, branşlarda ülkemizi temsil edecek sporcu bulamıyorduk” sözlerini kullanmıştı.

AKP’DEN ÖNCESİNİ YOK SAYDI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise komisyon toplantısında yaptığı konuşmada, Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu’na adeta tokat gibi yanıt verdi. Gürer, açıklaaısnda şunlaeı söyledi:

“Sizden önce olanları tümden yok saydınız. Cumhuriyetin ilk yıllarından bu yana kamu kuruluşlarının sportif faaliyetlerinden belki haberdar değilsiniz ama o yıllarda her okulda basketbol ve voleybol sahaları ve başta güreş alanlarında sportif başarıları oluşturan altyapı vardı. O süreçlere haksızlık ediyorsunuz, yok sayıyorsunuz. Gazanfer Bilge, Yaşar Doğu, Ahmet Ayık, Mahmut Atalay, Mehmet Yurdadön, Veli Ballı, Mehmet Terzi, Can Bartu, Şükrü Gülesin, Metin Oktay, Lefter, Celal Sandal, Cemal Kamacı, Erman Kunter, Nasuh Mahruki’nin kim olduğunu hiç mi duymadınız? Ülkemiz spor tarihinden bu kadar mı uzaksınız? Dağcılıktan tenise, güreşten maratona, basketboldan futbola efsane olmuş onlarca isim vardı. O yıllarda ülke nüfusu bugünün de yarısı kadardı. Sayın Bakan, “Yirmi yıl önce maalesef pek çok eksiklik vardı. Sporda tesis yoktu, imkân yoktu, antrenör yoktu yeteri kadar.” diyorsunuz da UEFA Kupası’nı… 1999-2000 sezonunda şampiyonun Galatasaray olduğundan da mı haberiniz yok.

Sizin anlattığınız gençlik ile bizim alanlarda, köyde, kasabada görüştüğümüz gençlik arasında dağlar kadar fark var. Sayın Bakan, üniversitelerin yaygınlaştığını anlattığınızda o üniversiteden mezun 2 milyona yakın gencin işsizliğine hiç değinmediniz. O gençlerin durumu size yansımıyor mu? Gençler yurt dışında iş arıyor, çocuk işçiliği almış başını gidiyor, çocuk yaşında çalışmak zorunda kaldığı süreçte iş cinayetlerinde yitirilen gençlerden haberdar değil misiniz? Ya da madde bağımlılığıyla köylere kadar inen uyuşturucu belası gençleri nasıl sarmaladığından bilginiz yok mu?

Tamamı yerli ve millî olan oyunculardan oluşan takımımız da ne yazık ki yok. Süper Lig’de ve 1. Lig’de 300’ün üzerinde yabancı futbolcu oynadığı için Millî Takım’a da Avrupa’dan yetiştirilen gençler gelip top oynuyor, ülkemizde 84 milyondan Millî Takım’da oynayacak oyuncu da bulamıyorsunuz. O kadar tesis var da neden bu başarılar ortada yok?

81 ilde köylere kadar, mahallelere kadar spor tesisleri var.’ dediniz. Niğde olarak mahalleden vazgeçtik; 5 bin kişilik stadımızı yıktınız. Belki yapılış tarihini bilmeyebilirsiniz, 1970 yılında 5 Şubat Stadyumu inşa edilmiş, 1987 yılında genişletilmişti, siz yıkıp “Beş yüz günde yapacağız.” dediniz, 7 bin kişilik yapacağınız stadı beş yüz gün bitti yeniden ihale ettiniz. Size bir soru önergesi verdim, önergede diyorsunuz ki: “İnşaat devam ediyor.” Altında imzanız var. İnşaattan vazgeçtik, temeli dahi atılmadı, beş yüz gün geçti.

Profesyonel Niğde Anadolu Spor statsız kaldı, ligden düştü.

Bor ilçesinde sentetik yüzeyli atletizm pisti, açık ve kapalı tenis kortu ve sentetik çim yüzeyli futbol sahası ve çok amaçlı prefabrik spor salonunun yapılacağı açıklandıktan bu yana bir yıl geçti, bu konuda bir adım atılmadı.

Niğde’de kapalı spor salonunu yıktınız ancak yenisi bir yıldır yapılmadı.

Bir de spor kulüplerine yardımdan söz ediyorsunuz, Niğde Anadolu Kulübü’nü ziyaret ettim; bırakın yardımı, antrenmanda içecek su için sponsor arıyorlar. Engelliler Spor Takımı farklı illere gittiğinde konaklamalarını biz karşılıyoruz.

Bunun gibi amatör takımlara da Anadolu’nun profesyonel takımlarına da yeterli desteği vermiyorsunuz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP