“2006 yılına kadar tarım kanunu yoktu…”

“2006 yılına kadar tarım kanunu yoktu…”

ABONE OL
3 Kasım 2022 10:59
“2006 yılına kadar tarım kanunu yoktu…”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

OLAYNET– Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği (Agricities) tarafından Kocaeli Anakent Belediyesi’nin düzenlediği. Yerel Yönetimler ve Tarım Çalıştayı başladı.

30 Anakent belediyesinin katıldığı toplantıda konuşan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, “2006 yılına kadar tarım kanunu yoktu. Şimdi tohumculuk kanunu var” dedi.

Bakan Kirişçi’nin konuşmasının öne çıkanları şöyle:

“Çok özlemini duyduğumuz, çok istifade edeceğimiz etkinlikler. Merkezi hükümetin aldığı kararların yerelden destek görmesi, birlikte yönetilmesi çok önemlidir.

Arz güvenliğini sağlamak zorunluluğumuz var. Bunun için de ya üreteceksiniz ya da üretenden alacaksınız. Ülkeler artık kendine yeterliliğin hesabını yapmaya başladı. Türkiye olarak biz de bu konuda çalışma yapmak durumunda idik. Hamdolsun atılması gereken adımlar zamanında atıldı.

2006 yılına kadar tarım kanunu yoktu. Şimdi tohumculuk kanunu var. Mevzuat çok önemli. 12 tane temel kanunu çıkardık. Gerekli müdahaleleri yapacak irademiz var. 20 yılda 65 milyonluk nüfusumuz 84 milyona çıktı. 15 milyon olan turist sayımız 50 milyona yükseldi. Tüm bu artışlar olurken refah seviyemiz de yükseldi.

Topraklarımızı korumamız, suyumuzu tasarruflu kullanmamız ve aynı zamanda teknolojiyi üretime eklemlememiz gerekiyor. Tarım, suyun üçte ikisini kullanan bir sektör. Tıbbi aromatik bitkiler gibi stratejik ürünlere yönelmeliyiz ama ana ürünleri de göz ardı etmemeliyiz. Kırsala her zamankinden daha fazla hassasiyet gösterelim. Kentten kırsala geri dönüş başladı. Örnek bir kırsal köy oluşturma çabasındayız. Köylerin yaşam merkezleri, sosyal alanları olmalı.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP