Yenilenen İnönü Parkı açıldı!

Yenilenen İnönü Parkı açıldı!

ABONE OL
13 Ekim 2022 13:36
Yenilenen İnönü Parkı açıldı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

OLAYNET/ Adana- Anakent Belediyesi’nce yenilenen İnönü Parkı’nın açılışı, trafiğin en yoğun olduğu saate denk getirilerek, hem yolcuların hem de belediye çalışanlarının oluşturdukları kalabalıkla yapıldı.

Parktan rant elde etmek isteyenlere karşı mücadele ederken 1975 yılında silahlı saldırıya uğrayan dönemin Adana Belediye Başkanı Merhum Ege Bağatur’un oğlu Artuk Bağatur, siyasiler, meclis üyeleri, muhtarlar, bürokratlar da katılımcılar arasındaydı.

1975 yılında parkın işgal edildiğini belirten Artuk Bağatur, bu işgali önlemek isteyen Adana Belediye Başkanı Ege Bağatur’un, belediye meclis toplantısını basan saldırgandan herkes kaçarken, onun üzerine yürüyüp “Benim olduğum yere silahla mı geliyorsun” deyip 6 kurşun yediğini anımsatarak, halkın parkını halka kazandırmak için kanını döken babasını rahmetle andığını söyledi.

Başkan Zeydan Karalar da yenilenen parkın açılışına katılan Adanalılara şöyle seslendi:

“Allah gani gani rahmet eylesin. Bizim örnek aldığımız rahmetli Ege Bağatur efsane belediye başkanıydı. Adana’ya hizmetten başka bir derdi yoktu ve İnönü Parkı’nın adına yakışır hizmet yapmak istiyordu. Ne yazık ki bu isteğinin bedelini ağır ödedi. Ama İsmet Paşa’nın dediği gibi; namuslular namussuzlar kadar cesur olmazsa bu memleketi düzeltemeyiz arkadaşlar. Adana’nın en işlek noktalarından birindeki bu parkı Ulusal Kurtuluş Mücadelemizin Kahramanı, 2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’nün adına yakışır bir yer haline getirmeliydik. 30’a yakın büfe vardı burada. Hepsiyle konuştuk ve parkın İnönü Savaşları’nın kahramanına yakışır şekilde olmadığını söyledik. Aynı zamanda Adanalıya da bize de yakışmıyordu. Kimseyi mağdur etmeden parkı temizledik. Adana’ya ve hepimize hayırlı olsun. Bu arada hem Ege abimizi hem de İsmet Paşa’yı rahmet ve saygı ile anıyoruz. Hakları ödenemez.”

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP