Seyhan’da “İhtiyaç Bankası” açıldı

Seyhan’da “İhtiyaç Bankası” açıldı

ABONE OL
30 Ekim 2022 09:57
Seyhan’da “İhtiyaç Bankası” açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 Adana/ OLAYNET– Seyhan Belediyesi, gereksinen yurttaşlara yönelik kart ile gıda, giyim , kırtasiyeyi ücretsiz olarak karşılayabilecekleri “İhtiyaç Bankası”nı düzenlenen törenle hizmete açtı.

Bey Mahallesi’nde hizmete giren “İhtiyaç Bankası”nın açılışı CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, HDP İl Eş Başkanları Helin Kaya, Mehmet Karakış, meclis üyeleri, muhtarlar ile yurttaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

Törende Başkan Akif Kemal Akay, Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla halka hizmet ettiğini belirtti. Covid-19 pandemisi ile süregelen ekonomik krizden olumsuz etkilenen yurttaşların temel ihtiyaçlarının karşılanması konusunda belediyelerin önemli bir rol üstlendiğini söyleyen Akay, Seyhan Belediyesi’nin her zaman halkın yanında, halkla dayanışma içinde olduğunun altını çizdi.

Akay, şunları söyledi:

“Beşikten mezara kadar tüm ihtiyaçların karşılanma noktası olan belediyeler bu süreç içerisinde biraz daha fazla sosyal yardımlara ağırlık vermek zorunda kaldı. Bugün burada açma noktasında olduğumuz ihtiyaç bankası bir süreden beri ülkemizde var olan, dünyanın çeşitli ülkelerinde kendini gösteren bir kuruluş. Burada temel nokta hayırsever yurttaşların, hayırsever kurumların sağladığı ürünleri ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırmak. Öncelikle  dezavantajlı grupların ihtiyaçlarını karşılamak. Yakın gelecekte de, Cumhuriyetin 100.yılında da buna kavuşacağımıza inanıyoruz. Bu duygularla hepinizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Cumhuriyetin 100.yılında daha güzel günlere kavuşmanın dileğiyle hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.Hayırlı, uğurlu olsun.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP