Başkan Büyükerşen’den “eşitlik koşulu”na imza

Başkan Büyükerşen’den “eşitlik koşulu”na imza

ABONE OL
13 Ekim 2022 16:04
Başkan Büyükerşen’den “eşitlik koşulu”na imza
0

BEĞENDİM

ABONE OL

OLAYNET/ Eskişehir- Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi tarafından hazırlanan “Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Koşulu”na imza atmak üzere Anakent Belediye Meclisi’nce yetkilendirilen Başkan Büyükerşen, çalışmayı yaşama geçirecek imzayı attı.

Büyükerşen, Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Koşul’nu imzalayarak, belediye ile kent özelinde eşitlikçi politikalar üretilmesi, bir yandan da toplumsal farkındalığın artırılmasına katkı sunulmasını amaçladıklarını belirtti.

Büyükerşen, açıklamasında şunları söyledi:

Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi’nin (CEMR) Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartını imzalıyoruz. Bu imza ile kentimizde kadınlar ve erkekler, güçlendirilmesi gereken ve dezavantajlı tüm kesimler için eşitlikçi, ayrımcılıktan uzak, daha yaşanılabilir bir kent olma sözünün altını bir kez daha teyit ediyoruz. Bu imzayı atarken de her alanda, her zaman yanlarında olduğumuz kadınların gücüne inanıyoruz. 2008 yılından bu yana Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezimiz, 2021 yılında kurulan Kadın Çalışmaları Müdürlüğümüz ile kadınlara yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nı imzalamamız ile birlikte yeni bir aşamaya geçerek, bu alanda önemli bir farkındalık yaratmayı da taahhüt ediyoruz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP