Kurtuluşun ve Kuruluşun Partisi CHP 99 yaşında

Kurtuluşun ve Kuruluşun Partisi CHP 99 yaşında

ABONE OL
9 Eylül 2022 10:13
Kurtuluşun ve Kuruluşun Partisi CHP 99 yaşında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

OLAYNET/ Adana- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çukurova İlçe Başkanı Avukat Remzi Ümit Atay, CHP’nin 99’uncu kuruluş yıldönümü münasebetiyle yazılı bir basın açıklaması yayımladı. İletisinde birlik, berberlik ve mücadele ruhuyla çalışmayı sürdüreceklerini, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında iktidara gelerek topluma her alanda rahat bir soluk aldıracaklarını söyledi.

CHP’li Atay şunları söyledi:  

“Bugün ülkemizde ve dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca partilimizle Cumhuriyet Halk Partimizin 99. Kuruluş yıldönümünü sevinç, gurur ve coşku ile kutluyoruz. Temeli 4 Eylül 1919’da Sivas Kongresi’nde atılan, 9 Eylül 1923 tarihinde “Halk Fırkası” adıyla kurulan partimizin 99. Kuruluş yıldönümünde, kurucumuz Büyük Atatürk’ün izinden sapmadan mücadelemize ara vermeden devam ediyoruz. Bizler Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin emperyalizm karşısındaki kararlılığını, Kuvayı  Milliye’nin işgal orduları karşısındaki azmini, 99’uncu kuruluş yıl dönümümüzde yüreğimizde taşıyoruz.

Kurulduğu günden bu yana Cumhuriyetin, demokrasinin ve aydınlanmanın savunucusu olan CHP, kimsesizlerin kimsesi ve mağdur olan her yurttaşımızın güvencesidir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde Hakka, hukuka ve adalete ulaşmak için sürdürdüğümüz mücadelemiz 99 yıldır aynı azim ve kararlılıkla devam etmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi gelecek güzel günlerin umudu, yurttaşlarımızın insan onuruna yaraşır bir yaşam sürdürebilmesinin teminatıdır. Tek amacımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye inşa etmektir. Atatürk İlke ve devrimleri ile ikinci yüzyıla çağrı beyannamemizin ışığında kuracağımız halkın iktidarında ülkemizi Atatürk’ün işaret ettiği muhasır medeniyetler seviyesinin de ötesine taşıyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Bu duygu ve düşünce çerçevesinde Cumhuriyet Halk Parti’mizin 99’uncu yaşını kutluyor, dezavantajlı bütün kesimlerin umut ışığı olan Anadolu Devriminin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, hayatını kaybetmiş tüm Cumhuriyet Halk Partililere, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitiren yurttaşlarımıza şükranlarımı sunuyor, aziz şehitlerimiz ile milli mücadele kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP