Enflasyon karşı 65 milyar euroluk paket…

Enflasyon karşı 65 milyar euroluk paket…

ABONE OL
4 Eylül 2022 17:14
Enflasyon karşı 65 milyar euroluk paket…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Almanya’da hükümet, yükselen enflasyon karşısında tüketicilerle iş yerlerini korumak amacıyla hazırlanan 65 milyar euroluk üçüncü paket taslağı üzerinde anlaştı.

Euronews’de yer alan habere göre, Başbakan Olaf Scholz’un liderliğindeki koalisyon hükümetini oluşturan üç partinin de kabul ettiği pakette indirimli toplu taşıma ücreti programının devamı ile enerji şirketleri için 1,7 milyar euroluk vergi indiriminin yer alması bekleniyor.

Ülkede yaz aylarında uygulanan 9 euroluk indirimli tren bileti uygulaması büyük ilgi gömüştü. Yeni düzenlemeye göre ucuz bilet uygulaması devam edecek ancak fiyatın 49 ila 69 euro arasında olması bekleniyor.

Ayrıca yeni paket kapsamında öğrencilere 200 euro, emeklilere bir kereye mahsus 300 euro yardım yapılacak.

Sosyal Demokrat Partili Başbakan Scholz, üç partinin haftalardır üzerinde ayrıntılı şekilde tartıştığı paketi “Vatandaşlar ve iş yerleri için hızlı ve orantılı yardım, yüksek enerji fiyatları nedeniyle gerekli” diyerek duyurdu.

Scholz, paket sayesinde ekonomisinin yüksek derecede bağımlı olduğu Rus doğal gazı sevkiyatının kesintiye uğramasına karşın Almanya’nın “enerji arzını garantileyerek bu kışı atlatabileceğinin” güvencesini verdi.

“Rusya artık güvenilir bir enerji sağlayıcısı değil” diyen Scholz federal hükümetin bu sonuca yılın başından beri hazırlandığını belirterek, enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve doğal gaz stoklarının doldurulması sayesinde ülkesinin Kuzey Akım 1 boru hattındaki kesintiyle baş edebileceğini vurguladı.

Rus enerji şirketi Gazprom, Kuzey Akım boru hattındaki yeni arızaları gerekçe göstererek doğal gaz sevkiyatının belirsiz bir süreliğine durdurulduğunu açıklamıştı.

Rus doğal gazına alternatif arayışındaki Almanya, geçtiğimiz günlerde Kanada ile hidrojen anlaşması imzalamış, daha önceki aylarda da yeni enerji projeleri için Afrika’da temaslarda bulunmuştu.

Enerji çeşitliliği sağlamak açısından fosil yakıt kullanımında büyük bir geri dönüş kararı alan ülke, ağustos ayı başında kömürle çalışan termik santrallerden ilkini faaliyete geçirmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP