Akşener İle İmamoğlu Çengelköy Kültür Merkezi’ni açtı

Akşener İle İmamoğlu Çengelköy Kültür Merkezi’ni açtı

ABONE OL
10 Eylül 2022 17:28
Akşener İle İmamoğlu Çengelköy Kültür Merkezi’ni açtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

OLAYNET– İstanbul Anakent Belediyesi (İBB), yapımına 2017 yılında başlanan 13 bin 800 metrekare alan üzerine kurulu Çengelköy Kültür Merkezi’ni, yaklaşık 20 milyon liralık yatırımla tamamladı. “150 Günde 150 Proje” maratonu kapsamında açılan merkezin açılışı İYİP Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirildi.

İYİP Genel Başkanı Akşener,  yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Allah şahittir, kalbim yarıldı. Şimdi bu çocukları buralara ittiren, buralara bu konuşmaları yaptıran bir zihniyet var. Bu zihniyet, İstanbul’u kaybetti. O günden beri kendini toparlayamadı ve gittikçe kötüleşiyor, gittikçe çirkinleşiyor. Bizler için de geçerli bu. Bütün bunların ortalaması nedir? Saray hayatının Türkiye’ye dayattığı bir başka dünya, bir paralel dünya; 5 maaş, 10 maaş, 15 maaş alan ne idüğü belirsiz, ne yaptığı belirsiz danışmanlar. Buna karşılık, babasının çanta alamadığı 12, 13 yaşındaki çocuklar”

İBB Başkanı İmamoğlu da konuşmasında yaklaşık 3,5 yıllık görev süresi boyunca yaptıkları hizmetlerin kısa bir özetini sundu. Bu süreçte tempolarını, iş yapma ve çözüm üretme hızlarını artırdıklarını vurgulayan İmamoğlu, şu sözlere yer verdi:

“150 Günde 150 Proje, işte bu geldiğimiz noktanın ifadesidir” dedi.  ‘Her projemizle İstanbul’da aslında hayatı kolaylaştırıyor ve insanlarımızın ihtiyaçlarını karşılıyor ve hemşehrilerimizi mutlu ediyoruz” diyen İmamoğlu, “Hem halkımızı, milletimizi hem de Millet İttifakı’nın tüm bireylerini mutlu edecek bir süreci İstanbul’da yaşatmayı kesinlikle ve kesinlikle hedefliyoruz. Biz, iki büyük mühendislik projesi yapalım, ardından da süreci idare edelim anlayışında bir yönetim olmadık, olmayacağız.

Hiç istemediğimiz bir süreç yaşadık. Yaralılarımız var. Allah korusun ki ve Allah korudu ki, bir can kaybımız yok şükürler olsun. Dün 18.30 sıralarında, tam pik zamanında -o pik zamanda bir anda 100 bini aşan insan yolculuk yapıyor bizim metrobüs hatlarımızda- burada bir kaza meydana geldi. İki metrobüs kafa kafaya çarpıştı. 18.30’da oluşan bu kaza, yaklaşık iki saat içerisinde, ekiplerimizin de hızlı müdahalesiyle tekrar yolun bir kere ulaşıma açıldığını ifade edeyim. Kazanın kayıtlarından ve elde ettiğimiz görüntülerden ve ses kaydından ortaya çıkıyor ki; şoförün feryat ederek, ‘Kötü oluyorum, ambulans çağırın’ diyerek bir baygınlık geçirdiğini ve otobüsün direksiyonunun yan şeride doğru kayarak, kafa kafaya çarpışmasına vesile olduğunu ifade etmek isterim.

İlk andan itibaren her birisinin sağlığıyla ilgilendiğimizi, evlerine eriştirmeye kadar, ihtiyaçlarına varıncaya kadar ilgilendiğimizi belirtmek isterim. Ben de vatandaşlarımızı hastanelerde ziyaret ettim. Geçmiş olsun dileklerimi ve her zaman yanında olduğumuzu ilettim. Bu sabah itibarıyla İstanbul Büyükşehir Belediyemizin Teftiş Kurullarını hem belediyemizin hem de İETT’nin talimatımla bir soruşturmayı başlattığımızı, eğer bir ihmal var ise, bir kusur var ise, bu konuda hangi mevkide olursa olsun gerekli idari uygulamaları yapacağımdan da hiç kimsenin, hiçbir hemşehrimin şüphesi olmasın

Kaza oluyor. Kazadan çok az bir zaman sonra gencecik çocuklar, bir siyasi partinin önlükleri giydiriliyor. Ve bu siyasi parti önlükleriyle, yalan ifadelerle, ‘Binlerce yaralı var, şöyle trajik durum…’ Ekrem İmamoğlu’nun ismi kullanılarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ismi kullanılarak, kötülemeye, iftira atılmaya gayret ediliyor. Bununla yetinilmiyor; arka arkaya dizilmiş, otobüslerin içerisine girerek o esnada o yaralıların olduğu, kazanın olduğu esnada, bir siyasi propaganda yapılıyor. Bunları birkaç kez izledim. Yani bir akıl, bir mantık var mı?

İstanbul’daki çok af edersiniz, sözcüsü ya da borazanı, neredeyse düğün dernek kuracak. Ya burada bir kaza olmuş. Bu devletin kurumlarını birbiriyle yarıştırmayın. Ne AFAD sizin, ne İçişleri Bakanlığı sizin, ne de Büyükşehir Belediyesi bizim; milletin. Kurumlar birbiriyle yarışır mı? Kurumlar birbiriyle dayanışma içinde olur. Afette birbiriyle haberleşir, koşar, destek alır. Kaldı ki bizim ne itfaiyemiz bizden talimat alıp yangın söndürüyor, ne de afet birimimiz bizden talimat alıp yardıma gidiyor.

Biz dayanışma içerisinde olacağız. Ben buradayım, Üsküdar’dayım. Şurada bir koltukta ‘Üsküdar Belediye Başkanı’ diye son dakikaya kadar yazılıydı. Geleceği bize bildirilmişti Gelemedi. Veya gelmedi, bilemiyorum. Çünkü daha önce iki açılışımıza geldi

Benim anacığımın, babacığımın ilk günden, ‘Her yaptığını bana söyleyeceksin. Yalan söylemeyeceksin. Yalan söyleyen benim evladım değildir’ derdi. Her anne baba da bunu söylüyordur çocuklarına. Yalan. İftira. Olmaz. Ben o güzel kızımızın alnından öpüyorum. Yanaklarından öpüyorum. Yapma güzel kızım. Yapma. Bak yüzün pırıl pırıl. Yapma güzel oğlum. Yapma, bunları yapma.”

Kendisinden önce konuşan İmamoğlu’nun metrobüs kazası sonrasında yaşanan iftira içerikli sosyal medya yayınları konusundaki sitemine hak verdiğini belirten TBMM CHP Grup Başkanvekili Altay da “Hırs başta karar eyleyince, akıl baştan firar eylermiş. Seni çekemeyenlerin, seni hazmedemeyenlerin teşkilatlarıyla birlikte, ama özellikle de en tepedekinin ruh hali bu olunca, bu biraz normal. Siz, biz; iyiler, Türkiye’yi sevenler azmiyle yükselirken, Türkiye’yi batıranlar hırsıyla aşağı batıyor. Yaşadıklarımız bundan bir örnek. Ben hep şunu söylerim: Fitne kapıdan girince, birlik bacadan çıkarmış. Allah, birliğimizi bozmasın efendim. Çok teşekkür ediyoruz Sayın Başkan’a gerçekten. İstanbul’da toplumun bütün katmanlarına, bütün kesimlerine değdi. Ben, onu görüyorum. Ve daha da bu sürecin hızlanarak, kartopunun çığa dönüşmesi gibi büyüyeceğinden de çok eminim.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP