“Tarımsal sorunları çözeceğiz” 

“Tarımsal sorunları çözeceğiz” 

ABONE OL
21 Ağustos 2022 12:30
“Tarımsal sorunları çözeceğiz” 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP Ulukışla İlçe Başkanı Hüseyin Toker’in Kılan Köyünde düzenlediği “Ülke Sorunları ve Çözüm Yolları” konulu toplantıya, Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Muhammet Çakmak, İl Genel Meclisi Üyeleri Turgay Yıldız ve Birol Önder ile birlikte katıldı.

Toplantıda söz olarak CHP’nin iktidara geldiğinde yaşama geçireceği projelerle ilgili açıklama yapan Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, özellikte tarımsal sorunların çözümüne ilişkin değerlendirmelerde bulunurken şunları söyledi:

“Milli gelirin yüzde 1’nini çiftçiye vereceğiz dediler, vermediler. Çiftçi, iktidardan 250 milyar TL alacaklı.

Bir yıl öncesinden hangi bölgede hangi ürünün yetiştirileceği bilinecek ve buna göre ekim yapılacak. Ürünün üretim maliyetiyle satış maliyeti dışında çiftçi zarar ederse, bu zararı karşılayacağız.

İktidara geldiklerinde istikrarı da getireceklerini söyleyen Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Hak, hukuk, adalet kavramıyla eşitliği sağlayacağız, liyakati önemseyeceğiz. ‘Hangi partilisin’ diye sormayacağız. İşini, doğru, düzgün, ahlaklı yapanı sahipleneceğiz. Çünkü bize işini iyi yapan adam lazım.  Üretimi artıracağız, işsizliğe son verecek yatırımları geliştireceğiz. Aile sigortasıyla ekonomik anlamda sorun yaşayan her aileye maaş bağlayacağız. ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ anlayışıyla ekonomik sıkıntı yaşayan ancak derdini söyleyemeyen, yoksul, sahipsiz insanların elinden tutan bir iktidar olacağız. Yardımları artıracağız, hiç bir çocuğun yatağa aç girmemesi sağlayacak düzenlemeleri hayata geçireceğiz.

Sayın Genel Başkanımız 23 Ağustos Salı günü  saat 10.30 Niğde şadırvan  parkta esnaflarımız ve Halkımız ile buluşacak. Niğde’de ilk kez Grup toplantısını yapacak. Grup Toplantısı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Daha sonra muhtarlarımız ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle toplantı yapıp, sorun ve soruları dinleyeceğiz.

Milletvekilleri olarak bizlerin, ilçe başkanlarımızın il genel meclisi üyelerimizin önermeleriyle oluşan Niğde’ye yönelik yapılması gerekenler ile ilgili çalışmalar gerçekleştireceğiz. Darboğazın göletinden, Emirlerin göletine, bölgede üretimle ilgili sorunlara, yerleşim alanlarıyla ilgili sorunlara, orman köylerinden boşaltılmasıyla ilgili sorunlara kadar her soruna vakıfız; bunlarla ilgili çalışmalar yürüteceğiz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP