• OLAY NET
  • Gündem
  • Türk televizyonlarında bir ilk; Metaverse canlı yayında…

Türk televizyonlarında bir ilk; Metaverse canlı yayında…

ABONE OL
4 Temmuz 2022 13:57
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk televizyonlarında ilk kez metaverse canlı olarak yer aldı. EkoTürk TV’den İskender Ada’nın sunumuyla yayımlanan, blokzinciri şirketi Coinoxs’un CEO’su Can Azizoğlu’nun konuk olduğu Dijital Finans izlencesinde metaverse platformu Decentraland’de de yayınlandı. Olaynet.net’e ulaşan bilgiye göre, izlence, sanal evrenden eş zamanlı yapılan ilk canlı yayın olarak avatarlarıyla takip etme fırsatı yakaladı.

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Coinoxs CEO’su Can Azizoğlu, şunları söyledi:

“Coinoxs olarak blokzinciri alanında geliştirdiğimiz teknolojilerle ortaya koyduğumuz ilklere bir yenisini daha ekledik. Türk televizyon tarihinde daha önce yapılmamış bir deneyimi hayata geçirdiğimiz için mutluyuz.

İnternetin yeni versiyonu olarak tanımlanan metaverse, televizyonculuktan etkinlik organizasyonuna, medya ve eğlence endüstrisinin de her alanını dönüştürme potansiyeli taşıyor. Piyasa değeriyle dünyanın en büyük metaverse’ü olarak konumlanan Decentraland’de kurduğumuz metaverse etkinlik merkezi OxsConnect Decentraland’de gerçekleştirdiğimiz yayın bunun önemli bir örneğiydi.

OxsConnect Decentraland adını verdiğimiz çözümümüz, dileyen herkese etkinliklerini Decentraland’de planlama ve canlı olarak yayınlama şansı tanıyor. Birey ya da markalar, etkinliklerini Decentraland’de, Coinoxs’un alanını kullanarak tasarlayabiliyor. Etkileşimi ve kullanıcı katılımını esas alan sanal evren deneyimi dahil olmak üzere, blokzinciri teknolojilerini herkes için erişilebilir kılmak için çalışıyoruz.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP