“Hani ekonomik sıkıntı vardı; rakamlar ortada”

“Hani ekonomik sıkıntı vardı; rakamlar ortada”

ABONE OL
29 Temmuz 2022 17:24
“Hani ekonomik sıkıntı vardı; rakamlar ortada”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de düzenlenen Kabine toplantısının sonrada açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıkları şöyle:

“Dünyadaki siyasi ve ekonomik dengelerin yeniden inşa edildiği kritik dönemde birliğimize kardeşliğimize sıkı sıkıya sarılarak ülkemizi hak ettiği seviyeye çıkaracağız.

Özellikle İsveç’in iyi görüntü vermediğini görüyoruz. Bizim bu konudaki tavrımız nettir. İsveç ve Finlandiya gerekli şartlarımızı yerine getirmez, adımları atmazlarsa süreci donduracağız.

Türkiye olarak duruşumuz çok nettir, gerisini kendileri bilir. İsveç ve Finlandiya gerekli şartlarımızı yerine getirmez, adımları atmazlarsa süreci donduracağız.

Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına çıkaracak projelerimizi planlıyor ve insanlığın hizmetine sunuyoruz. Osmangazi Köprüsü’nden 8Temmuz’da 80 bin 624 araç geçti Bay Kemal.

Osman Gazi Köprüsü ve İzmir-İstanbul Otoyolunun garanti karşılama oranı yüzde 116’ya çıkmıştır. Bu tek kuruş harcanmadan inşa edilen projenin kazanç da sağlamaya başladığını gösteriyor. Yatırım düşmanlığıyla ülkemize çelme takmaya çalışıyorlar.

Son 20 yılda ülkemizdeki araç sayısı 8.5 milyondan 26 milyona çıkarak 3 kat artmıştır. Hani ekonomik sıkıntı vardı. Rakamlar ortada.

Şu an otomobil satış yerlerinde birinci el araç bile bulmakta sıkıntı çekiyorlar. İkinci el ile işi idare etmeye çalışıyorlar. Buna rağmen 112 milyar dolarlık altyapı sayesinde trafik kazası oranları yüzde 82 azalmıştır.

Yılbaşında ve temmuzdaki düzenlemelerle insanımızı enflasyona ezdirmeme sözünü yerine getirdik. Yılsonunda sabit gelirlilerin durumlarını gözden geçireceğiz.

Biz bugüne kadar faiz uygulamadık. Hiçbir öğrenci faiz uygulamasına tabii tutulmadı. KYK borcunda faiz yok. Enflasyonun yükselmesi beklenmedik rakamların ortaya çıkmasına neden oldu.

Kredi geri ödemelerinin enflasyon farkı ya da faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık

Bir müjde de ücretli çalışan öğretmenlerimize ve usta öğreticilerimize vermek istiyorum. Her 5 ders için ilave bir saatek ders ödemesi yapacağız.

Haftada 30 saat derse giren öğretmenin alacağı ücret 3 milyon 400 TL’den 5 bin 740 liraya yükselmektedir.

40 saat üzerinden alacakları ücret de 7 bin 400 liraya çıkmaktadır.

Devlete bağlı tıp fakültesi ve diş hekimliği fakültelerinde son sınıf öğrencilerine asgari ücret kadar ödeme yapılacak.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP