CHP’li Tekin’den MB Başkanına tepki…

CHP’li Tekin’den MB Başkanına tepki…

ABONE OL
30 Temmuz 2022 17:23
CHP’li Tekin’den MB Başkanına tepki…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Merkez Bankası Başkanı’nın dün yaptığı ISO konuşmasında sanayiciye yönelik sözlerine tepki gösterdi.

Tekin, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında şu sözlere yer verdi:

“Merkez Bankası Başkanı ISO’da yaptığı konuşmada sorunları döviz “hastalığı”na bağladı, sanayicileri kredi çekip döviz almakla ve stokçulukla suçladı. Ne yazık ki bu kafayla devam ederlerse önümüzdeki dönem stagflasyon belası da yaşanacak.

Şimdi kredileri kısıyorlar, sanayici bu kalemlere ulaşamazsa üretim azalır, işsizlik artar ama enflasyon da artmaya devam eder. Türkiye’nin üretim kapasitesine de hakim olduğu pazarlara da kalıcı zarar verirler. Tarihin en beceriksiz, en kötü ekonomi yönetimi.

Sanayici üretim yapmak için dövizle mal almış, makine almış, ithalat yapmış sonra ürettiği ürünü yurtdışına satıp para kazandırmış. Efendim stokçuluk? Fiyatların aşırı hareketli olduğu yerde üretim devam etsin diye sanayici kendini korumaya almış. Kim ister stok maliyeti ödemek?

Merkez Bankası verilerine göre tüzel kişilerin döviz mevduatı 65 milyar dolar seviyesinden 68 milyar dolara çıkmış. Bahsettiği gibi kimsenin kredi ile dolar alıp istiflediği yok. Peki krediler ne olmuş?

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP