Olimpiyat köyü yerine beton yığını…  

ABONE OL
17 Haziran 2022 12:05
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİP Samsun Milletvekili Bedri Yaşar; İstanbul Olimpiyat Oyunları için kamulaştırılan arsanın bir belediye tarafından gayrimenkul alanına dönüştürüldüğünü ileri sürerek tepki gösterdi.

Sitemiz olaynet.net’e, basın ofisinden gelen bilgilendirmeye göre, 2000’li yıllarda Olimpiyat Köyü için kamulaştırılmaya başlanan, mahkemeleri yıllarca süren arsaların Başakşehir Belediyesine devredilerek Belediye tarafından gayrimenkul alanına dönüştürülmesini eleştiren İYİP’li Yaşar şu değerlendirmede bulundu:

“Başakşehir Belediye Başkanlığı, Maliye Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu arasında imzalanan bir protokolle, İstanbul Olimpiyat Parkındaki alanın Spor Genel Müdürlüğüne tahsis edilmesi şartıyla kamulaştırılması kararlaştırılmıştır. Ancak Başakşehir Belediyesi adına tescil edilen bu arsaları olimpik park olarak değerlendirmek yerine, gayrimenkul olarak değerlendirilmek suretiyle özel şirketlere satılmıştır.  2018 yılında Sayıştay’ın “telafisi mümkün olmayan sonuçların doğuracağı” uyarısına rağmen, Başakşehir Belediyesi bu arsalardan haksız şekilde gelir elde etmekte, ödemesi gereken kamulaştırma bedelini de ödemekten imtina etmekte ve zamana yaymaktadır. Belediye 1425 ada 9 parseli ve 1426 ada 8,9,10,11 parseli protokolün amacı olan olimpik park alanı yerine, imar planında değişiklik yaparak konut alanına çevirmiş ve satışı gerçekleştirmiştir.

Kurumun Yönetim Kuruluna bakıldığında; Gençlik ve Spor Bakanı, Gençlik ve Spor Bakanlığının görevlendirdiği 3 Üye, İstanbul Valisi, Dışişleri Bakanlığından 1 Büyükelçi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı gibi toplamda 13 üye bulunmakta olup, Yönetim Kurulu üyelerin bir kısmının şehir dışındaki illerde ikamet ettiği görülmektedir. Bunun yanında “Asıl işi yöneten” Genel Sekreterin ise yönetimde olmadığı görülmektedir. Yürütme Kurulunun 2019 yılı boyunca sadece birkaç defa toplandığı görülmüştür. Üstelik Sayıştay raporunda yer almasına rağmen durum 2020 yılında da konuya ilişkin bir tedbir alınmamıştır. “

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP