“Mersin fırsatlar kenti”   

“Mersin fırsatlar kenti”  

ABONE OL
1 Haziran 2022 13:52
“Mersin fırsatlar kenti”   
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mersin- Anakent Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Yatırımcı İş İnsanları Derneği’nin (MERYAD) düzenlediği baloda kent protokolü ve iş insanlarıyla bir araya geldi. Çok sektörlü bir kent olan Mersin’in avantajlarının ve bunların fırsata çevrilmesinin konuşulduğu etkinlikte Başkan Seçer, “Mersin için ortak paydada her zaman yan yana olmaya hazırım” dedi. 

Baloya Başkan Seçer’in yanı sıra Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ile Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, kent protokolü ve iş insanları katıldı.

Başkan Seçer, burada yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“Ama bu nadide bitki bilinmiyor, tanınmıyor. Bizim bunu tanıtmamız lazım. 3 yıllık Belediye Başkanlığı sürem içerisinde çok derinden hissettiğim ve üzüldüğüm konu Mersin’in tanınmıyor olması. Oysa çok muazzam dinamiklerimiz, fırsatlarımız var. Burası fırsatlar kenti. O nedenle eğer Mersin için bir şeyler yapmak istiyorsak ki hepiniz bir şeyler yapıyorsunuz. Daha ne olacak? İstihdam sağlamaktan, ülke ekonomisine katkı sunmaktan kutsal ne olabilir? En değerli işi yapıyorsunuz ama bu ‘Mersinliyiz’ kimliğini, bilincini geliştirmek, Mersin’i tanıtmak bizim asıl görevimiz olmalı.

İş insanları evrensel düşünür. Beni görürken, bana bakarken partimle değil, görevimle; yani bu kentte yaşayan herkesin Belediye Başkanı olma hüviyetimle bakmanızı istiyorum. Görev yaparken de hem diğer siyasi partilerle, diğer siyasi partilerin seçilmişleriyle, mevcut iktidarın bürokratlarıyla da aynı duygu ve düşüncelerle samimiyetimle söylüyorum; Mersin için ortak paydada her zaman yan yana olmaya hazırım. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da böyle olacak.

Bunu da fırsata çevirmek lazım. İnşallah el birliğiyle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarımızı gayet güzel bir şekilde yapacağız. Merkezi hükümetin de yerel yönetimlerin de eksikleriyle, fazlasıyla ciddi yatırımları var. Gönül ister ki hem merkezi hükümetin hem bizlerin yatırımları bir an önce bitirmesi.

Umut ediyorum, merkezi yönetimin de pozitif bakış açısıyla Metro projesi bugünden sonra çok daha hızlı bir şekilde inşaat sürecini tamamlayacaktır ve Mersinlilerin hizmetine girecektir” 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP