CHP’li Şevkin, Bakan Koca’ya sordu…

ABONE OL
13 Haziran 2022 10:08
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlhan KARAÇAY 

Avrupa ülkelerinde Sağlık Turizmi Fuarları’nın, bundan sonra hatasız ve bizler ile işbirliği yapılarak tekrarlanacağı sözünü veren önemli aracılar ve bizzat organizatörün ricaları üzerine haberi yayından kaldırmıştım.

Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Amsterdam’da açılan Sağlık Turizmi Fuarı ile ilgili iddiaları, Bakan Fahrettin Koca’ya 6 madde olarak sordu:

metin içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu1-Dünyanın en iyi sağlık sistemini uyguladığı bilinen Hollanda’da Türkiye’nin sağlıkla ilgili fuar düzenlemesinin amacı nedir?

2-20-21 Mayıs 2022 günleri arasında düzenlenen fuar sonunda Türkiye ve
Türk sağlık sektörü adına ne gibi kazanımlar elde edilmiştir?

3-Fuar organizasyona tam olarak ne kadar para harcanmıştır?

4-Organizasyona katılan firmalar ve kişiler hangi kriterlere göre
belirlenmiştir?

5-Hollanda’da gerçekleşmesine rağmen fuar organizasyonuna Hollandalılar
neden ilgi göstermemiştir?
6- Fuarda Türk vatandaşlarımız dışında yabancı ülkelerden katılımcı olmuş
mudur?



Üstte: Müzeyyen Şevkin’in soru önergesi medyada geniş yer aldı.

AMSTERDAM,- 23 Mayıs 2022 günü haber portalımda yayınladığım ve ricalar üzerine aynı gün yayından kaldırdığım, Amsterdam Turizm Fuarı haberimdeki iddialar, Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin tarafından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya soruldu.

Avrupa ülkelerinde Sağlık Turizmi Fuarları’nın, bundan sonra hatasız ve bizler ile işbirliği yapılarak tekrarlanacağı sözünü veren önemli aracılar ve bizzat organizatörün ricaları üzerine haberi yayından kaldırmıştım.
Ne var ki, dosyalara kaydedilmiş olan haberi yayından kaldırmış olmam bir fayda sağlamadı ve konu Büyük Millet Meclisi’ne taşınmış oldu.

Şüphesiz ki, sayın Bakan’ın bu sorulara vereceği cevaplar hepimizde merak konusu.
Yine de, Bakan’ın vereceği cevapların, bundan sonra yapılması planlananları engellemeyecek bir düzeyde olmasını dileyerek, sayın Şevkin’in Bakan’a sunduğu önergeyi altta yayınlıyorum.

metin, kişi içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Müzeyyen Şevkin’in, Meclis Başkanlığı kanalıyla Bakan Koca’ya soruları:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Hollanda’nın Amsterdam şehrinde düzenlenen ve Türk sağlık sektörünün temsilcilerinin katıldığı ‘Türk Sağlık Turizmi Fuarı’ çeşitli olumsuzlukları beraberinde getirmiştir. Sektör temsilcileri fuara vaat edilen sayıda ziyaretçinin gelmemesi nedeniyle adeta isyan etmiştir. Türk ve Hollanda medyasını harekete dahi geçiremeyen organizasyon nedeniyle Türkiye’nin kasasından yaklaşık 1 Milyon Euro’nun adeta çöpe atıldığı öne sürülmektedir.

Lahey Büyükelçiliği Basın Müşavirliği tarafından medyaya gönderilen bir bildiride, fuar ziyaretçisi kategorisinde ana hedef kitlenin Hollanda’da yaşayan 500.000 kişinin üzerindeki Türk kökenli nüfus olduğu, Hollandalılara yönelik bir girişim olmadığı belirtilmiştir.

Fuar alanı olarak bir otel salonunun seçilmesi başta olmak üzere, fuar giriş belgelerinde Türkiye’ye ait fuar olduğuna dair bir ibare bulunmaması, 56 Türk firmasının katıldığı, 20-21 Mayıs 2022 günlerinde (2 gün) düzenlenen fuar süresince toplamda 700-800 kişinin fuarı ziyaret etmesi Türkiye açısından son derece olumsuz bir durum oluşturmuştur.

Fuarın katılımcı firmaları hayal kırıklığı içinde Türkiye’ye dönmüş, firma yöneticileri; hem kendilerinin hem de devletin sunduğu maddi katkının bir anlamda çöpe atıldığını vurgulamış, haklı olarak fuara katılımcı çekilememesinin nedenlerini sorgulamıştır.

Bu bilgiler ışığında aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak yanıtlandırılmasını saygılarımla arz ederim.

Dr. Müzeyyen ŞEVKİN

CHP Adana Milletvekili

SORULAR

1- Dünyanın en iyi sağlık sistemini uyguladığı bilinen Hollanda’da Türkiye’nin sağlıkla ilgili fuar düzenlemesinin amacı nedir?

2- 20-21 Mayıs 2022 günleri arasında düzenlenen fuar sonunda Türkiye ve Türk sağlık sektörü adına ne gibi kazanımlar elde edilmiştir?

3- Fuar organizasyona tam olarak ne kadar para harcanmıştır?

4- Organizasyona katılan firmalar ve kişiler hangi kriterlere göre belirlenmiştir?

5- Hollanda’da gerçekleşmesine rağmen fuar organizasyonuna Hollandalılar neden ilgi göstermemiştir?

6- Fuarda Türk vatandaşlarımız dışında yabancı ülkelerden katılımcı olmuş mudur?

Karaçay’ın notu:

Soruda bulunan,“Lahey Büyükelçiliği Basın Müşavirliği tarafından medyaya gönderilen bir bildiride, fuar ziyaretçisi kategorisinde ana hedef kitlenin Hollanda’da yaşayan 500.000 kişinin üzerindeki Türk kökenli nüfus olduğu, Hollandalılara yönelik bir girişim olmadığı belirtilmiştir.” ifadesine açıklık getirmek istiyorum.
Bildiri, Müşavirlik tarafından kaleme alınmamıştır. Müşavirlik, devlet görevi yapmış ve bildiriyi medyaya göndermiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP