“Altı ayda bütçe eridi…”

“Altı ayda bütçe eridi…”

ABONE OL
31 Temmuz 2022 13:10
“Altı ayda bütçe eridi…”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Getirilen ek bütçe teklifi ile 6 ay önce kabul edilen bütçeye %86’lık bir ilave ödenek getirdiğini belirten İYİP Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, vergi gelirlerinde öngörülen %78,6’lık artışın ise enflasyonun süreceğinin dar gelirlinin daha da zorda kalacağının bir göstergesi olduğunu ileri sürdü.

Hükümetin daha önceden Doların 9,27 TL, Enflasyonun %9,17 olarak açıkladığı 2022 hedeflerinin şu anki koşullarla ilgisinin olmadığını belirten İYİP’li Yaşar şu değerlendirmeleri yaptı:

“15 Haziran 2022 tarihi itibariyle GES taleplerini toplamaya başladınız. Buna gelen talep 6,6 milyar; GES ‘İn getirisi ise %23 olarak açıklandı. GES’lerin getirileri, Kamu İktisadi Teşebbüsleri içerisinde yer alan Türkiye Petrolleri AO (TPAO), Devlet Malzeme Ofisi (DMO), Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nden (KIYEM) Bütçe’ye aktarılan hasılat paylarına endekslidir.

KİT’lerin açıkladığı karlarla ve bu piyasa koşullarıyla %23 faiz ödenmesi mümkün müdür?

Bu ekonomi yönetimine bütçe dayanmaz. Bankalar kar patlaması yaşarken, her cuma akşamı sanayici ve ihracatçıya getirilen dayatmalar ile bu devran dönmez. Türkiye’de güven kalmamıştır. Güvenin olmadığı bir ülkede hiçbir ekonomi politikaları başarıya ulaşamaz.” 

Çiftçiler için verilen desteklerin de son derece yetersiz olduğunu söyleyen Bedri Yaşar; gübredeki %600, ilaçtaki %233, tohumdaki % 110 ‘luk artışlar sebebiyle çiftçilerin traktörlerine kadar haciz geldiğini; bütçeden çiftçilere ayrılan 47 milyar TL’nin ise yaraya merhem olmayacağını söyledi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP