“20 yılda Türkiye bir asırlık yol kat etti…”

“20 yılda Türkiye bir asırlık yol kat etti…”

ABONE OL
30 Mayıs 2022 21:02
“20 yılda Türkiye bir asırlık yol kat etti…”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sayıştay’ın 160. Kuruluş Yıl Dönümü izlencesinde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın açıklamalarının öne çıkanları şöyle:

Tüm kamu kurumlarını, belediye şirketleri dahil kamu kaynağı kullanan her kuruluşu Sayıştay denetimi kapsamına alarak hukuk devletine bağlılığı ispatladık. 

Sayıştay mensuplarının özlük haklarında gerçekleştirdiğimiz iyileştirmelerle sizlerin çalışma şartlarını da iyileştirdik. Amacımız Türkiye’nin demokratik hukuk devleti vasfıyla 2023 hedeflerine ulaşmasını, 2053 vizyonunu hayata geçirmesini temin etmektir. 

Şu günlerde akıl ve vicdan sahibi hiç kimsenin inkar edemeyeceğine inandığım bir gerçek vardır. Bu da geçen 20 yılda Türkiye’nin bir asırlık yol kat ettiğidir.

Bize bu kadar kısa sürede devasa atılımları nasıl gerçekleştirdiğimizi soruyorlar, kurumlarımız nezdinde inceleme yaptırıyorlar.

Yargı organları elbette hukuka uygunluk yönünden değerlendirecektir. Sayıştay’ın denetimlerini sadece açık arama, ceza yönünden yapmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu yönde gösterilen gayretleri takdirle takip ediyorum ancak olumsuz örneklerin çıkabildiğini de biliyorum. 

Kendilerine verilen yetkileri ülkeye ve millete daha iyi hizmet için kullanan her kurumun başımızın üstünde yeri vardır. Eleştirdiğimiz işler bile yapsalar sonuca saygı gösteririz.

Biz birilerinin sürekli yaptığı gibi üst düzey bürokratlarımızı tehdit etmedik. Yalan ve yanlış bilgilerle kamuoyunun meşgul edilmesinden daha tehlikelisi eksik bilgilerle bu işin yapılmasıdır. Türkiye’nin yıkıcı değil, yapıcı yaklaşımlara, siyasi projelere ihtiyaçları vardır. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP