Keman virtüözleri Çukurova’da yetişiyor

ABONE OL
8 Nisan 2022 12:56
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana- Türk ve Batı müziğinin en önemli enstrümanlarından olan, dünyada tüm insanların severek dinlediği müzik aleti keman için açılan ücretsiz kursa, 7’den 77’ye her yaş grubundan Çukurovalı büyük ilgi gösteriyor. Turhan Selçuk Sanat Okulu’nda verilen keman kurslarıyla, hem geleceğin keman virtüözlerinin yetişmesi sağlanıyor, hem müziğe meraklı vatandaşlara gelecekteki sanat yaşamlarını etkileyecek eğitimler veriliyor, hem de üniversiteye sınavlarına hazırlanan konservatuvar öğrencilerine kemanla ilgili dersler alıyor.

El sanatlarının pek çok dalından, görsel sanatlara, müzikten, sahne sanatlarına kadar, hobi kurslarından sporun çeşitli alanlarına, 62 branşta ve 13 merkezde verdiği meslek ve sanat kurslarıyla, binlerce Çukurovalıya yeni yetenekler kazandıran, iş sahibi olmasını sağlayarak adından söz ettiren Çukurova Belediyesi, fark yaratan kurslarına devam ediyor.

Sanatın her alanında verdiği ücretsiz kurslarla, sanatçı adaylarının önünü açan Çukurova Belediyesi, böylelikle geleceğin keman virtüözlerinin yetişmesini sağlıyor.  Keman kursunda önce yay çekme, sonra duruş teknikleri, parmak basma ve solfej eğitimleriyle başlayan dersler, daha sonra teknik ve teorik bilgilerle kursiyerlerin el becerileri güçlendiriliyor. Ayrıca bu kurslarda vatandaşlar,  birebir keman eğitimi alma şansını da yakalıyorlar.

Kursla ilgili bilgi veren keman öğretmeni Gizem Geçgil, kemanın her yaştan insana hitap ettiğini, öğrenmesi eğlenceli, eğlenceli olduğu kadar emek isteyen bir müzik aleti olduğunu söyledi.

Özellikle gençlerin ve çocukların sanatla tanışmasının büyük bir öneme sahip olduğunun altını çizen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, sokaklardan, telefonlardan, sosyal medyadan, kötü alışkanlıklardan uzaklaşmak için sanatın ve müziğin çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP