“Emek, alın teri hiçe sayıldı…”

ABONE OL
30 Nisan 2022 17:18
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle ileti yayınladı.

Başarır’ın, “20 yıldır emeğin, alın terinin hiçe sayıldığı, üretimde büyük pay sahibi olan işçilerin değil daha çok patronların kollandığı ve korunduğu, Anayasa’daki ekonomik ve sosyal hakların yerine getirilmediği bir süreçten geçtik” sözlerine yer verdiği iletisi şöyle:

“1 Mayıs; elleri nasır tutanların, gecesini gündüzüne katanların, emeği yüce değer sayanların, alın teriyle evine ekmek götürenlerin demokratik taleplerini haykırdıkları ve işçi sınıfının haklı mücadeleleri kazanılan bir dayanışma günüdür.

Siyasi iktidarın görevi, ülke kaynaklarının yandaş şirket sahiplerine aktarması değil, ülkemizdeki tüm çalışanlara insan onuruna yakışır bir yaşam sunmak ve alım gücü karşısında erimeyen adaletli bir gelir dağılımı yapmaktır.

Ne yazık ki özellikle son 20 yıldır; emeğin, alın terinin hiçe sayıldığı, üretimde büyük pay sahibi olan işçilerin değil daha çok patronların kollandığı ve korunduğu, Anayasa’daki ekonomik ve sosyal hakların yerine getirilmediği, ücret dağılımında adaletsizliklerin yaşandığı, milyonlarca emecinin açlık sınırında ve altında yaşamını sürdürdüğü bir süreçten geçtik.

İşçi ve emekçinin haklarının korunduğu, tüm çalışanların emeklerinin karşılığını aldığı günlerin gelmesi için canla başla mücadele edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm emekçilerimizin, emek ve alın terinden yana olan herkesin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlar, saygı ve sevgilerimi sunarım. Yaşasın 1 Mayıs!

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP