Çiftçilerin zorlukları büyüyor…   

ABONE OL
11 Nisan 2022 13:48
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ADANA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili  Ayhan Barut’un buluştuğu üretici köylüler adeta isyan etti. Tek suçları ve günahlarının üretmek olduğuna dikkat çeken çiftçiler, “Çiftçilik bitik. Üretmek ateşten gömlek bu giyilir mi? Hayvana bakıyoruz yok, üretiyoruz yok. Yok oğlu yok” diye yaşadıklarına tepki gösterdi.

Adana Milletvekili Ayhan Barut, beraberindeki Karataş İlçe Başkanı Seçkin Sakar ile Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Karataş Ovası’ndaki köyleri ziyaret etmeyi sürdürüyor. Son olarak Karataş İlçesi’ne bağlı Yeni Murat, Damlapınar, Ataköy, Tuzkuyusu, Hasırağacı ve Tuzla’da üretici köylüler ve hayvan yetiştiricileri ile bir araya gelen Ayhan Barut, çiftçilerin sorunlarını dinledi.

Çiftçilerin zor durumda olduğuna dikkat çeken CHP Barut şunları söyledi:

“Çiftçi dertli. Gezdiğimiz her köyde bir dokunduk bin ah işittik. Çiftçinin en büyük sorunu üretememek. Üretmek için kullandıkları girdileri temin edemiyorlar. Özellikle son bir yılda gübreden mazota, tohumdan zirai ilaca her şeyin fiyatı fahiş oranda arttı. Yüzde 100 ile yüzde 400 oranında zamlar çiftçinin belini büktü. Çiftçi zamların geri alınmasını istiyor. ‘En büyük suçumuz üretmek, üretmekten başka günahımız yok’ diyen çiftçi destek bekliyor. Zamların geri alınmasını, mazottaki verginin kaldırılması gerek. Tarım Bakanlığı ve iktidara sesleniyoruz. Feryat eden çiftçinin sesine kulak verin” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP