Beren Saat’e “YENİ AKİT” saldırısı…

ABONE OL
1 Nisan 2022 14:56
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, EKO İKLİM Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi ve Fuarı’ndaki açıklamaları nedeniyle sanatçı Beren Saat’in sözleri için “Beren Saat isimli oyuncunun konuşmasını nasıl hazmettiniz” diye sordu.

Karahasanoğlu yazısında”AK Parti’ye yakın olmakla suçladıkları ATO’nun organizesinde düzenlenen.. AK Parti’ye yakın isimlerin yönetiminde olduğunu söyleyip, sabahtan akşama kadar iftiralar savurdukları kurumların öncülüğünde düzenlenen.. Bakanları bile çağırdığınız, ancak onların dahi siyasi konuşma yapmadıkları bir fuarda, n’olursunuz, mantıklı bir cevap verir misiniz: Beren Saat isimli oyuncunun konuşmasını nasıl hazmettiniz?” sözlerini kullandı.

Dün fuarda yaptığı konuşmada Beren Saat “Öğrencilik dönemimde başörtüsünün üstüne peruk takmak zorunda kalan sınıf arkadaşlarım oldu ve geçen yıllar içinde eğitim eşitliğinin sağlanmasına hepimiz çok sevindik. Fakat sonrasında kadının giysisi siyasete malzeme yapılıyor, eğitim sistemimiz geriliyor, kadın bakanlığı kapatılıyor, kadınlar haklarını sistematik bir şekilde kaybediyor diye rahatsızlıklarımızı dile getirdiğimizde ‘Köprülere, yollara bak ne kadar iyi çalışılıyor’ cevabını aldık. Basında, sanatta sansüre isyan ettiğimizde ‘yüzümüzü hep Batı’ya döndük şimdi birazcık da Doğu’ya bakalım’ denildi. O günlerde harekete geçebilecek pek çok kişi göz yumduğu için bugün ülkemizin en değerli üniversiteleri saygınlığını yitiriyor” sözlerine yer vermişti.

Karahasanoğlu, yazısında “Bugün o provokasyonu yapanın, yarın başka provokosyanlar yapacaklara cesaret vereceğini görmüyor musunuz?” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP