DOLAR

30,4641

0.42%
EURO

32,9365

-0.39%
ALTIN(gr)

1.992,56

-0,58%
BİST 100

-0,58%


Sosyal medyada işletmenizi nasıl büyütürsünüz?

ABONE OL
23 Mart 2022 11:28
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sosyal medyanın, özellikle salgın sürecinde önemli bir pazar olduğu anlaşılmasıyla birlikte, işletmeler bundan nasıl yararlanacaklarını araştırmaya başladı. Sosyal medya nasıl kullanılmalıydı, hangi ürünler nasıl tanıtılmalıydı, tüketiciye nasıl ulaşılmalıydı benzeri soruların yanıtı aranır oldu.

İşletmeler için sosyal medya uygulamalarında izlemesi gereken pazarlama stratejilerini anlatan Dijital Pazarlama Okulu Kurucusu Yasin Kaplan’ın, sitemiz olaynet.net’e ulaşan bilgileri şöyle:

“Her sosyal mecranın hedef kitle ve içerik açısından farklılıkları bulunuyor ve mecralardaki hedef kitle analizini yaparak içerikleri oluşturmak gerekiyor. Örneğin, giyim, yeme- içme, turizm ve seyahat sektöründe bulunan işletmeler, İnstagram’da ve Pinterest’te çoğunluğu oluşturan 18-40 yaş grubuna hitaben içerikler üretmelidir. Butik işletmeler ağırlıklı olarak Facebook’ta olmalı, aynı zamanda tüm işletmelerin iş ilişkilerini yansıtıp büyüteceği bir platform olan Linkinde yerini almalıdır.

Sosyal medyada içerikleri tamamen hedef kitleye göre belirlemek gerekiyor. Çünkü kişi kendine yönelik paylaşımlar yapılmadığında takipten çıkıyor veya etkileşimde bulunmuyor. Hedef kitleye doğrudan ulaşmada dijital reklam yöntemlerini seçmek, en etkili alternatiflerin başında geliyor. Dijital reklamlarda özellikle ilgi çeken veya etkileşimi artıracak bir içeriğin olması çok önemli. Dijital reklamların yanı sıra etkileşimi devam ettirebilmek adına haftada en az 3 içeriğin paylaşılması ve bu paylaşımlara takipçilerin de dâhil edilmesi gerekiyor. Hediye çekilişi gibi içerikler sıklıkla yapıldığında takipçinin etkileşimi kaybetmesi ve inandırıcılığının yitirmesine neden oluyor.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP