“Kamuda liyakat” mecliste… 

“Kamuda liyakat” mecliste… 

ABONE OL
26 Mart 2022 16:43
“Kamuda liyakat” mecliste… 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Başkanlığına sunduğu Araştırma Önergesinde, kamuya liyakat ilkesi gözetmeksizin, torpil ya da kayırmacılık yöntemiyle alınan personelin, yaşattığı sorunlara dikkat çekti.

Devlet memuru alımlarında yapılan sözlü sınavların incelenmesi için Meclis Araştırması açılmasını isteyen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Başarılı ve sistematik bir kamu yönetiminin sağlanmasında hiç kuşku yok ki en önemli kavramlar liyakat(yeterlilik) ve adalettir” dedi.

CHP’li Gürer, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Öte yandan liyakatin adalet esasıyla sağlanabileceği de açıktır. Kamu yönetiminde liyakatin önemi her geçen gün artarak önem kazanırken kamuda bulunan görev alanlarının bu niteliğe haiz kişilerce doldurulması verimin artırılmasına ve başarılı bir yönetim anlayışının oluşmasına olanak sağlayacaktır.

Kamuda liyakatin devre dışı bırakıldığı bir sürecin olumsuz getirileri 15 Temmuz darbe girişiminde açıkça görülmüştür. Sınav sorularının sızdırılması, sözlü sınavlarda yapılan torpil ve kayırma gibi yöntemlerle devlet içinde illegal örgütlenmelerin oluşması liyakat sisteminin tamamen devre dışı bırakıldığı bir dönemde gerçekleşmiştir.

Bu sebeple devlet memuru seçiminde yapılan sözlü mülakatlardaki kayırmacılığın önüne geçmek, devlet içinde yeni illegal yapılanmalara fırsat vermemek adına sözlü sınavların kayıt altına alınması ve itiraz yolunun açık tutularak daha objektif ve şeffaf hale getirilmesi son derece önemlidir. Mülakatlarda yaşanan sorunların incelenmesi amacıyla Meclis Araştırması açılmalıdır.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP