Fuhuş, kumar, madde bağımlılığı korkutucu boyutta      
  • OLAY NET
  • Gündem
  • Fuhuş, kumar, madde bağımlılığı korkutucu boyutta    

Fuhuş, kumar, madde bağımlılığı korkutucu boyutta    

ABONE OL
17 Mart 2022 12:48
Fuhuş, kumar, madde bağımlılığı korkutucu boyutta      
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda Diyanet İşleri Başkanlığı Yasasındaki Değişiklik Yapılmasına İlişkin yasa önerisi üzerinde konuşma yaptı.

 

Gürer, yasa önerisinin ilgili maddesinde Diyanet Akademisiyle ilgili düzenleme ve içeriğin nasıl olacağına yönelik önermelerin yer aldığını belirterek, şunları söyledi:

“İmam hatiplerin varlığında, ilahiyat fakültesinin varlığında orada eğitim alanların daha sonra Diyanet Akademisinde değerlendirmeye tabi tutulup yeni bir eğitimin verilmesi, ardından da burada sözlü sınavda başarılı olamayanlarla sözleşme yapılmaması, mevcuttaki eğitim sisteminin yetersizliği anlamına gelebileceği bir gerçek. Bu bağlamda, burada insanların mağduriyetinin de söz konusu olacağını vurgulamak istiyorum.

Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatlarında çalışan sözleşmeli imam-hatip, vekil imam-hatip, geçici kurs öğreticileri farklı statülerde görev yapmaktadırlar. Bu görevliler güvencesiz ve düşük ücretle çalıştırılmaktadır. Kadrolu görev yapanlarla -aynı şartlar aranan, aynı eğitimi almış- aynı işi yapanlar farklı statüleri nedeniyle mağdur edilmektedirler. Sürekli çalışmaları, öğrenim durumlarına göre kademe ilerlemesi verilmesi, derece yükseltilmesinin önünün açılması mutlaka sağlanmalıdır. Vekil imam olup mağdur edilen binlerce imam-hatipliye verilen sözler tutulmamıştır. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bu soruna dikkat çekmiş ve CHP Grup Başkan Vekillerimizin vermiş olduğu kanun teklifi komisyonlarda görüşülüp buraya getirilmesi gereken bir kanun teklifidir.”

Ayrıca CHP’li Gürer, AKP  iktidarları döneminde madde bağımlılığının arttığını, şans oyunlarına ilginin yoğunlaştığını, boşanmaların patladığını ve insanların aile yapısının düzeninin bozulduğunu belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP