DOLAR

30,4641

0.42%
EURO

32,9365

-0.39%
ALTIN(gr)

1.992,56

-0,58%
BİST 100

-0,58%


“Şubatta faturalar daha kabarık olacak…”

“Şubatta faturalar daha kabarık olacak…”

ABONE OL
1 Şubat 2022 16:30
“Şubatta faturalar daha kabarık olacak…”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Yılbaşında elektrik fiyatına gelen zamların ardından, yurttaşların zorluklar yaşamasına neden olmasını değerlendiren Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Bülent Pala, şubat ayında gelecek fiyatlara dikkat çekti..,

Sözcü’den Selami Aydın’a konuşan Pala, açıklamasında şunları söyledi:

“Günlük kullanımın 7 kilovat saate çıkarılması vatandaşın lehine. 5 kilovat çok azdı. Biz oda olarak 230 kilovata kadar olan kullanımın ücretsiz olmasını istiyoruz. Günlük limiti 7,5 kilovat saate çıkarsalar bizim istediğimize yakın bir durum olacaktı.

Esas faturaların kabarıklığını şubat ayı okumalarında göreceğiz. Malum bu gelen faturalar aralık ayından kalma faturalar. Mevcutta 300 liralık bir fatura 450 lirayı buldu. şubatta bu ücret 600 lirayı bulacaktır diye düşünüyorum. Yüzde 100’lük bir artış olacak.

Bizim yaptığımız araştırmada 4 kişilik bir ailenin ortalama elektrik tüketimi aylık 230 kilovat saat. Fakat bu dar gelirli bir aile için öngördüğümüz tüketim. Hanelerin çoğunda bu aşılacak.

Şu anda kamuya ait santraller var. Orada elektriği düşük ücretli satıyor. Kilavat saatini 36 kuruştan dağıtım şirketlerine veriyor. Evlerimize ise 80 kuruşa geliyor. Vatandaşa iki katına satılıyor.

Sayaçların bilerek geç okunduğu ve vatandaşa daha fazla ücret yansıtıldığı düşünülüyor. Böyle bir durum yok. Geç okumadan kaynaklı bir sıkıntı yok. Bize de bu yönde birkaç fatura örneği getirildi. İnceledik ve o faturalarda başka problemler bulduk. Hepsinde farklı nedenlerle yüksek ücretin olduğunu gördük.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP