Olası savaş senaryosu…

Olası savaş senaryosu…

ABONE OL
27 Şubat 2022 18:11
Olası savaş senaryosu…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Rusya-Ukrayna krizinin nasıl sonuçlanacağına ilişkin çeşitli senaryolar yazılıyor. Bunlardan en ayrıntılısını Birgün Postika Servisi yaptı.

Olası senaryoları şöyle sıraladı:

•Putin’in hedefinde olan Zelenski’nin görevini kendi rızasıyla bırakıp, ülkeden çıkmayı kabul etmesi ve Kiev’de Rusya güdümlü bir yönetim kurulması.

• NATO’nun ve batının Ukrayna’yı yalnız bıraktığını ifade eden Zelenski’nin ordu ve emniyet güçleri tarafından yakalanıp tutuklanması ve bir darbe yapılması. Darbe sonucunda yönetimin feshedilmesi ve Moskova’ya yakın isimlerden oluşan bir hükümetin kurulması.

• En güçlü olasılıklardan birisi de Ukrayna yönetiminin direnişe devam etmesi. Rus askerlerini kent savaşına çekmeye çalıştığı yönünde yorumlar sıkça dillendiriliyor. Zelenski’nin Kiev’de direnişte olduğuna dair sık sık video paylaşması da bu yorumları artırıyor. Bu senaryoya göre savaş uzun sürecek ve büyük yıkım ve can kaybı yaşanacak.

• En kötü senaryolardan biri olan bu seçenekte ise Putin’in sadece savaşı Ukrayna’yla sınırlı tutmayacağı, savaşı İsveç, Finlandiya gibi ülkelere yayacağı yönünde. ABD’li yetkililer bu yönde iddiaları dillendiriyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP