İlk görüşmede sonuç yok!

İlk görüşmede sonuç yok!

ABONE OL
28 Şubat 2022 20:44
İlk görüşmede sonuç yok!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya-Ukrayna krizi ardından iki ülke arasında ilk görüşme gerçekleştirildi, görüşme 6 saat sürmesine karşın açıklama yapılmadı.

Heyetlerin ikinci tur görüşmelerden önce, hükümetlerine danışmak için başkentlerine dönecekleri belirtildi.

Ukrayna heyetinin katılımcısı ve Zelenski’nin danışmanı Mihail Podolyak Rusya’nın hala aşırı derecede önyargılı olduğunu öne sürdü

Üst düzey bir ABD’li yetkili yaptığı açıklamada, Rus kuvvetlerinin önümüzdeki günlerde Kiev’i kuşatmaya çalışmasının beklendiğini ve şimdiye kadar şehirdeki yavaş ilerlemeleriyle ilgili hayal kırıklıklarından dolayı daha agresif hale gelebileceklerini söyledi.

“Önümüzdeki günlerde ilerlemeye devam etmek ve şehri kuşatmaya çalışmak isteyeceklerini umuyoruz” diyen bir yetkili, Rus birliklerinin yaklaşık Kiev şehir merkezinden yaklaşık 26 km uzaklıkta olduğunu bildirdi.

Diğer taraftan, ilk görüşmeler için seçilen adres ise Kiev yönetiminin ilk başta reddettiği Belarus sınırı oldu.

Ukrayna heyetinde, Ukrayna Savunma Bakanı, iktidardaki Halkın Hizmetkarı partisi lideri ve Dışişleri Bakan Yardımcısı yer aldı. Rusya heyetinde de Devlet Başkan Yardımcısı Vladimir Medinskiy, Savunma Bakan Yardımcısı Aleksandr Fomin, Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrey Rudenko, Belarus Büyükelçisi Boris Grızlov ve Duma Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Leonid Slutskiy yer aldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP