Çiftçinin BAĞ-KUR ödeme olanağı yok!   

Çiftçinin BAĞ-KUR ödeme olanağı yok!  

ABONE OL
3 Şubat 2022 17:34
Çiftçinin BAĞ-KUR ödeme olanağı yok!   
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada çiftçilerin içinden çıkılması zor sorunlarla boğuştuğunu dile getirdi.

CHP’li Gürer, “Çiftçilerimiz BAĞ-KUR primlerini de ödemekte zorlanmaktadır. 2022 yılı tarım BAĞ-KUR primi aylık 1.668 lira olmuştur. Ekonomik buhran çiftçilerin bellerini bükmüş, BAĞ-KUR primini dahi ödeyemez hâle getirmiştir” dediği konuşmasında şu vurguları yaptı:

“Çiftçilerimiz ayrıca Ziraat Bankasının sıfır faizli kredi limitinin de 250 bin lira olarak güncellenmesini talep etmektedir. Çiftçilerimiz, yüksek faiz nedeniyle kredi kullanmakta sorun yaşamaktadır.

Bakan, bakan durumundan çözüm üreten konumuna ermelidir. Çiftçi mutsuzdur; destekler, zamlar karşısında çiftçiyi korumaktan uzaktır.

Çiftçilerimiz farklı sorunlarla âdeta boğuşmakta ve üretimi sürdürmeye çalışmaktadır. Girdi fiyatlarındaki artışların maliyetler üzerindeki baskısı bir yıldır kırılamamıştır, artmıştır. Çiftçilerimiz BAĞ-KUR primlerini de ödemekte zorlanmaktadır. 2022 yılı tarım BAĞ-KUR primi aylık 1.668 lira olmuştur. Ekonomik buhran çiftçilerin bellerini bükmüş, BAĞ-KUR primini dahi ödeyemez hâle getirmiştir. Prim gün sayısı on beş güne çekilmesi ve çiftçilerimizin primlerine uygulanan yüzde 5’lik hazine teşvik indiriminin en az enflasyon oranında artırılması beklentidir. Çiftçilerimiz ayrıca Ziraat Bankasının sıfır faizli kredi limitinin de 250 bin lira olarak güncellenmesini talep etmektedir. Çiftçilerimiz, yüksek faiz nedeniyle kredi kullanmakta sorun yaşamaktadır. Çiftçilik ve hayvancılıkta yaşanan sorunları çözmek siyasi iktidarın görevidir. Bakan, bakan durumundan çözüm üreten konumuna ermelidir. Çiftçi mutsuzdur; destekler, zamlar karşısında çiftçiyi korumaktan uzaktır.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP