“Balığa tuz dökmeyi akıl etmiş ama…”

“Balığa tuz dökmeyi akıl etmiş ama…”

ABONE OL
1 Şubat 2022 13:12
“Balığa tuz dökmeyi akıl etmiş ama…”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında gündemdeki konular üzerine konuştu.

Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

*Rusya ile Ukrayna arasında gün geçtikçe artan gerilimin Türkiye’yi, Kafkasya’yı nasıl etkileyeceğini ölçmek lazımdır. Beklentimiz barış ve sükunetin esas olmasıdır. Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne saygı gösterilmelidir. ABD olası bir savaşta Ukrayna’ya asker göndermeyeceğini açıklamıştır.

*Rusya ile Ukrayna arasında ilişkilerin iyileşmesi bu ülkeyle dostane ve yapıcı ilişkileri bulunan üçüncü bir ülke tarafından olacaktır. Bu ülke kuşkusuz Türkiye’dir. Sayın Erdoğan’ın Ukrayna ziyareti bölge barışına destek olabilir.

*İBB Başkanı meteorolojinin uyarılarını hatırlayamamıştır. Mühim olan tedbirleri kar yağmadan almaktır. Balığa tuz dökmeyi akıl etmiş ama yolları tuzlamayacak yönetim becerisine sahip olamamıştır.

*Bir büyükelçiyi 16 milyon İstanbulludan daha çok önemsemiştir. Normal şartlarda İstanbul Belediye Başkanı’nın pek tabi herkesle görüşmesi normaldir. Normal olmayan bir ortamda lüks bir mekanda görüşülmesidir. Bir belediye başkanı için karla mücadeleden başka ne önemli olabilir.

*Niye ve ne maksatla bu görüşme yapılmıştır? Dışişleri Bakanlığı bilgilendirilmiş midir, görüşme önemliyse kağıt üzerine alınmış mıdır? Son zamanlarda ülkemizde görev yapan büyükelçilerle yapılan görüşmeler dikkat çekicidir.

*MOBESE kayıtlarına düşünce kıyamet koparırlar. İstanbul dramı konuşmazlar, karı konuşmazlar. İzleniyorlarmış, takip ediliyorlarmış, geçin bunları. Açığı olanların MOBESE’den şikayet etmesi doğaldır.  İstanbul’da yaşanan dünyanın başka bir ülkesinde yaşansaydı, o belediye başkanı bir dakika koltuğunda oturmazdı. Dileğimiz Büyükşehir Belediye Başkanı’nın görevden affını istemesi ve demokrasinin önünü açmasıdır.

*Demokrasi ihanetin kılıfı olamaz. Cumhurbaşkanı’na hakaret etmek, hayvan benzetmesi yapmak ifade ve düşünce özgürlüğü sayılamaz. Bu suçtur. Hz. Adem ile Hz. Havva’ya söylenen sözler sıradan bir şarkı sözü olarak değerlendirilemez.

*Trabzon’daki 10 yaşındaki çocuğumuz cumhurbaşkanına “Amca” derken, Kılıçdaroğlu’na hain demiştir. Bu çocuğa bunları düşündüren nedir?

*Sorosçu Kavala’ya övgü düzmek demokrasi değildir. Demokrasi taşlaşmış kalplerin harcı değildir.

*Kılıçdaroğlu, sosyal medyada klip çeke çeke akli melaikelerini kaybetmiştir. Kılıçdaroğlu milleti barıştıracağını söylemektedir. Sayın Kılıçdaroğlu barışmak küsler arasında olur.

*ABD temsilcileriyle buluştuğunda, Deva Partisi’nin ekonomi politikasını kabul edeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, sen önce CHP’ye oy veren kardeşlerimizle barış.

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP