Uğur Mumcu Çukurova’da anıldı

Uğur Mumcu Çukurova’da anıldı

ABONE OL
25 Ocak 2022 14:39
Uğur Mumcu Çukurova’da anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

AdanaArabasına konulan bombanın patlatılması sonucu katledilen araştırmacı gazeteci-yazar Uğur Mumcu, ölümünün 29’uncu yıldönümünde Çukurova’da anıldı. Çukurova Belediyesi Kültür Müdürlüğünce düzenlenen etkinlik Orhan Kemal Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, hukuk fakültesinden yeni mezun olmuş genç bir avukatken meydana gelen üzücü olayın hala dün gibi anımsadığını söyledi. Suikastın üzerinden 29 yıl geçmesine karşın bir adım mesafe alınmamasını eleştiren Başkan Soner Çetin, Uğur Mumcu’nun on yıllar önce söylediklerinin şimdi daha iyi anlaşıldığını belirtti.

Başkan Çetin, Uğur Mumcu’nun Türkiye’nin önemli bir değeri olduğunu vurgulayarak, O’nun verdiği mücadeleyi sürdüreceklerini blirtti.

Anma etkinliğinde konuşan gazeteci yazar Çetin Yiğenoğlu da Uğur Mumcu’nun tam bağımsız Türkiye mücadelesi verdiğini vurguladı.

Etkinliğe Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi (PM) Üyeleri Müslim Sarı, Yaşar Seyman, Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, CHP İl Başkanı Mehmet Çelebi, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay ve Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem de katıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP