Omicrona karşı dört koruyucu…   

Omicrona karşı dört koruyucu…  

ABONE OL
14 Ocak 2022 15:41
Omicrona karşı dört koruyucu…   
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Covid virüsü yaşamımıza girmesinden bu yana toplumda tedirginlik oluşturdu. Bir yandan sosyal yaşama özen göstererek, bir yandan aşılarla kendimizi koruyarak, bir yandan da vitaminlerle sistemimizi güçlendirmeye çalıştık.

Wellbeing Chef Pelin Bozkurt Bilgiç virüslere iç içe olduğumuz bu dönemde bizimle önemli ipuçları paylaşıyor. Çevresinde Covid olan tüm ailesine ve arkadaşlarına karşın hiç bu hastalığa yakalanmamış olmasını 4 fedaisine borçlu olduğunu söylüyor. Bu 4 fedainin kim olduğunu da bizlerle paylaşıyor.

Bilgiç’in  Omicron Fedaileri şöyle:

  1. FEDAİ: NEFES

Güne nefes egzersizi ile başlamak en önemli ritüelim. Burundan alıp, burundan veririm. Nefes verme süresi alma süresinden uzun olmalı. Gövde dik, baş sabit eller dizde ve gevşek tutulur.

  1. FEDAİ: EGZERSİZ

Egzersizin Omicron’a karşı önemli bir rolü olduğunu düşünüyorum. Çünkü yoğun ağırlıklı egzersizde oksijen miktarı azalır. Oksijen azalınca kas dokusu hasarına karşı bağışıklık hücreleri aktifleşir. Yani biz oksijen ihtiyacını arttırarak sistemi uyarıyoruz.

  1. FEDAİ: BİTKİLER

Ben günlük hayatımda bitkilerden çok yararlanıyorum Sadece tariflerimde değil, çeşitli şekillerde onların kokularından, şifalarından bol bol destek alıyorum Yaşadığım ortamı bakterilerden arındırmak için bitkileri kullanıyorum. Bergamot uçucu yağı, aloe vera jel ile karıştırıp ellerimi steril ediyorum. Okaliptus uçucu yağını sıcak suyun içine 1-2 damla ekleyerek havlunun altından nefes alıp, solunum yollarımı koruyorum.

  1. FEDAİ: BAHARATLAR

Bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için benim için ilk dört baharat; biberiye, kekik, adaçayı ve lavanta.

Çay olarak tüketmek en kolayı: 1/2 çay kaşığı her  ölçüde hazırlayıp 2 bardak kaynar suyun içinde 10 dakika demlendirin.1 dilim limon ile birlikte için.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP