DOLAR

30,4641

0.42%
EURO

32,9365

-0.39%
ALTIN(gr)

1.992,56

-0,58%
BİST 100

-0,58%


Kredi verirken Ali Cengiz oyunları…

Kredi verirken Ali Cengiz oyunları…

ABONE OL
7 Ocak 2022 11:32
Kredi verirken Ali Cengiz oyunları…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİP Samsun Milletvekili Bedri Yaşar; TBMM’de yaptığı konuşmada ticarette dengelerin alt üst olduğunu, kredi kullanmak isteyen işletmelerin zor koşullarla karşılaştığını, “devlet banklarında” komisyon adı altında kesintiler yapıldığını söyledi.

İktidarın söylemlerinden çok yaşananlara ve uygulamalara bakılması gerektiğini belirten Bedri Yaşar konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Örneğin sizin bankada 1 milyon lira limitiniz var, karşılığında da teminat mektubunu vermişsiniz, bu krediyi de kullanmak istiyorsunuz.

Devlet bankalarının size verdiği cevap şu: “Bu krediyi ne amaçla kullanacaksınız?

Eğer kullandığınız krediyi bir başka bankada mevduat olarak kullanacaksanız bu krediyi size vermiyoruz.

Verdiğimiz krediyi dolar hesaplarında değerlendirecekseniz bu krediyi yine vermiyoruz. Verdiğimiz krediyi bizim bankamızdan yapmış olduğunuz çeklerin karşılığı olarak değerlendirecekseniz verebiliriz, eğer bunun karşılığında değerlendirmeyecekseniz bunu da vermiyoruz.

Kesilen kredi komisyon bedelinin özelliği şu: BCH yani borçlu cari hesap kredisini üç günde kullansan, on üç günde kullansan, yirmi üç günde kullansan bunu aynen, peşinen ödüyorsunuz ama özel bankalara gittiğiniz zaman böyle bir uygulama yok. Üreticiyi desteklemek üzere yola çıktığınızı söylediniz ama bugün ticaretin çarklarını neredeyse durdurma noktasına getirdiniz.

Gerçekleştirdiğiniz icraatlarla bırakın ekonomide yükselmeyi sıralamada daha da düşmüşüz. Yapısal problemler çözülmediği sürece bu işin altından kalkılamaz. Ali Cengiz oyunlarıyla, rakamları sağa sola çekmeyle Türkiye’nin ekonomisi düzelmez.”

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP