Kar kalınlığı 80  santimetreyi bulan bölgelerimiz var

Kar kalınlığı 80  santimetreyi bulan bölgelerimiz var

ABONE OL
25 Ocak 2022 15:29
Kar kalınlığı 80  santimetreyi bulan bölgelerimiz var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kenti tam anlamıyla tutsak alan kar yağışı ile sonrasında yapılan çalışmalarla ilgili canlı yayında kamuoyunu bilgilendirdi.

Kar yağışının özellikle kentin batı aksındaki ilçelerde etkili olduğunu aktaran İmamoğlu, şunları söyledi:

“8 saatte bir metrekareye düşen kar yağışı, 60 kilogram oldu. Kar kalınlığı 80 santimetreyi bulan bölgelerimiz var. Özellikle kuzey hattında, ki bazı yığılmalarla bu yollarda 1 metreyi aşan kar yoğunluklarına ulaştık. Şehrimizin genelinde ise, 30-35 santim ve 50 santim aralığında bir kar kalınlığı oluşmuştur. 7 bin 421 personelimizle, 1582 araç ve iş makinamızla, özellikle büyük araçların kaldırılması için 30 adet kurtarıcı vinç ve çekicimizle sahada olduğumuzu ve çalışmalarımızı devam ettirdiğimizi bilmenizi istiyorum. 133 bin 360 ton mevcutta tuz stokumuz var. Şu ana kadar, bu 4 günlük süreçte, 54 bin ton civarında da tuz kullandığımızı, 21 ton civarında da solüsyon kullandığımızı paylaşalım.

Böylesi bir konu üzerinden de birilerine ya da kurum-kuruluşlara dönük ok fırlatmayı, onları yaralamayı isteyen birtakım söylemleri, anlayışları, elbette duymuyoruz bile, görmüyoruz bile. Bütün kamu kurum ve kuruluşlarında, tabii ki Büyükşehir Belediyemiz çatısı altında olan, belki de on binlerce diyeceğimiz 39 ilçe belediyesinin de çalışanları olmak üzere, her emekçinin emeğine sağlık, alın terine sağlık. Büyük emek gösterildi. Senkronize çalışma çabası ortaya koyuldu. Bu anlamda hem valiliğimize hem Sayın Valimize de teşekkür ediyorum.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP