“Gazeteciler meslek ilkelerine uydukları için işsiz…”

“Gazeteciler meslek ilkelerine uydukları için işsiz…”

ABONE OL
9 Ocak 2022 17:57
“Gazeteciler meslek ilkelerine uydukları için işsiz…”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Gazetecilik mesleğinin zorluklarına değinen Başkan Çelebi, önümüzdeki dönem Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında gazetecilik mesleğinin hak ettiği yerde olması, ekonomik, sosyal ve mesleki saygınlık açısından, mesleğin eski günlerine kavuşacağını dile getirdi.

Gazetecilik mesleğinin günümüz Türkiye’sinde daha da zorlaştığını belirttiği iletisinde Başkan Çelebi şu sözleri kullandı:

“Gazetecilik mesleği halkın haber alma hakkının hayata geçirildiği bir meslek olarak gerçeklerin ortaya çıkarılması amacını taşıyan bir kamu hizmetidir. Bu mesleğin yürütücüleri olan gazeteciler de yaşadıkları ekonomik, sosyal ve siyasal zorluklara rağmen haber üretmekte ve bizlerin bilgiye ulaşmasını sağlamaktadır. Tüm kesimler açısından zor zamanlar yaşadığımız şu günlerde gazeteciler mesleklerini yaptığı için cezaevlerine atılmakta, meslek ilkelerine uydukları için işsiz kalmakta ve işlerini türlü baskılar altında yapmaya çalışmaktadırlar. Cezaevindeki gazeteci sayısı bakımından dünyanın en önlerde olan ülkemizde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü basın özgürlüğünde 180 ülke arasında 153. Sırada, dünyada cezaevinde en fazla gazetecinin olduğu sıralamasında ise ilk sıralarda ve 100’den fazla tutuklu gazeteci gerçeğiyle kutlanıyor.  Demokrasi, ifade özgürlüğü ve toplumsal barış üzerindeki tehditlerin de bir göstergesi olan bu gerçek, doğruya ulaşması engellenen toplum açısından da büyük bir hak kaybı anlamına geliyor. Böyle bir manzarada kutladığımız 10 Ocak Gazeteciler Günü’nün, basın emekçileri açısından mesleklerini yapmaktan korkmadıkları ve emeklerinin karşılığını aldıkları günlerin habercisi olmasını dilerim”

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP